BILIM KURULU ÜYELERI YENIDEN KAPANMAYI TARTISIYOR!

Varyantlar, asiyi reddedenler, Kurban Bayrami, yaz tatili, ülkemiz ve dünyadaki afetler vaka artisini hizlandirdi ve bilim kurulu yeniden "kapanma"yi tartismak zorunda kaliyorlar.

Gündem 10.08.2021 11:52:44 0
BILIM KURULU ÜYELERI YENIDEN KAPANMAYI TARTISIYOR!

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Simsek Yavuz,  "Hizla çogalacak, bu rakam artacak, agustos çok daha sikintili görünüyor. Bulastirma zincirini kiracak önlemler almak zorundayiz." dedi.

Koronavirüsle mücadelede vaka sayilari yeniden günlük 20 binleri geçerken Saglik Bakani Fahrettin Koca, salginla mücadelede asinin önemine dikkat çekerek asi olmayan milyonlarca kisiyi asiya davet etmisti. Asisiz vatandaslarin oraninin yüksek olmasi ve varyantlarin etkisiyle pozitiflik oraninin yükselmesi salginda yeni bir pik ihtimalini gündeme getirirken Saglik Bakanligi Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Istanbul Üniversitesi Istanbul Tip Fakültesi Enfeksiyon Hastaliklari ve Mikrobiyoloji Anabilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Serap Simsek Yavuz, salgina iliskin açiklamalarda bulundu.

Istanbul Üniversitesi Istanbul Tip Fakültesi Enfeksiyon Hastaliklari ve Mikrobiyoloji Anabilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Serap Simsek Yavuz, "Halen enfeksiyonun bulasmasini engelleyecek oranda toplumda bir asilama orani yok. Halen maskemizi takmaliyiz halen kalabalik ortamlara girmemeliyiz, açik havada bile olsa kalabalik ortamda yakin temastan kaçinmaliyiz. Hele ki asisizsak bunlarin hiçbirini yapmamaliyiz. Çok riskli bir dönemdeyiz. Delta varyanti dedigimiz varyant gerçekten çok bulasici, böyle kritik bir dönemdeyiz. Önümüzdeki günler biraz sikintili olacak gibi görünüyor. Eylül ekimden çok agustostan kaygiliyim. Eylül ekime kadar asi oranimiz baya artacak diye tahmin ediyorum. Su andakinden 2 kat belki 3 kat kadar artmasini bekliyorum. Agustosta su andaki yüzde 30’luk toplum bagisikligi oranimizla bu enfeksiyonun yayilmasini kesemeyiz. Agustos çok daha sikintili görünüyor benim açimdan bu hizla giderse on günde bir ikiye katlanacak enfeksiyon orani" dedi. (mynet)


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °