Bilim Kurulu Üyesi Kara'dan yüz yüze egitimle ilgili önemli açiklama

Bilim Kurulu Üyesi Kara

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ates Kara, okullarin basamak basamak açilmasi gerektigini belirterek, "Önce; en fazla okula gitmeyi veya en fazla bire bir egitim almayi ihtiyaç duyan gruplar olmali. Ana sinifi ve ilkokul 2'inci sinifa kadar o

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ates Kara Pendik’te bir programa katildi. Pendik Belediye Baskani Ahmet Cin programdan önce Ates Kara'ya plaket takdim etti.

Pandemi döneminden dolayi sosyal ve kültürel etkinliklerini dijital ortamda düzenleyen Pendik Belediyesi, vatandaslarin evlerine misafir olmaya devam ediyor. Gündeme dair alaninda uzman kisileri agirlayan Pendik Belediyesinin bu haftaki konugu koronavirüs salginina karsi önemli bir yere sahip olan, Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ates Kara oldu. Prof. Dr. Ates Kara, Pendik Belediyesi sosyal medya hesaplarindan canli olarak pandemi ve asi ile ilgili degerlendirmelerde bulundu.

"KISITLAMALARIN SONA ERMESI IÇIN EN BÜYÜK GÜÇ VE SILAHIMIZ ASI"

Koronavirüse karsi ve kisitlamalarin sona ermesi için en büyük gücün asi oldugu belirten Prof Dr. Ates Kara, “Kisitlamalarin kaldirilmasini söyle degerlendirmek gerekir. Kisitlama öncesi çok yüksek vaka sayilarimiz vardi. Kisitlamalar ile birlikte vakalar çok azaldi ama hala dikkat edecek olursak, canimiz yaniyor kayiplarimiz var ve bu kayiplar bizim sevdiklerimiz, saydiklarimiz büyüklerimiz, gençlerimiz, bu nedenle de kayiplarin en aza inene kadar bir oranda kisitlamalar devam edebilir. Kisitlamalar, basamak, basamak kaldirilirsa rahatlama olacak midir? Evet ama su anda bununla ilgili bu gün sona erer yada yarin sona erer yada bir kaç hafta sonra sona erer gibi bir sey söylemek mümkün degil. Koronavirüsüne karsi en önemli gücümüz veya var olan en büyük silahimiz asi, çünkü asi ciddi anlamda bize avantaj saglayacak. Kayiplarimizi önlemede çok büyük fayda saglayacak ama onunda yaygin uygulanmasiyla beraber, planlanan sekilde devam etmesiyle belki de kisitlamalarin erken sona ermesinde avantaj saglayabilir” diye konustu.

"OKULLAR IHTIYACA GÖRE BASAMAK BASAMAK AÇILMALI"

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ates Kara konusmasinin devaminda, "Okullarin ne zaman açilmasiyla ilgili Doktor Ates Kara olarak cevap verebilirim. Birincisi okullarimizin açilmasini saglamamiz lazim. Okullarimizin açilmasini saglamada hem birey olarak, hem veliler olarak, hem de toplum olarak bazi görevlerimiz var. Bu dönemde maske ve mesafeye ne kadar dikkat edersek, vaka sayilarimiz ne kadar asagiya dogru inerse, okullarin erken açilma ihtimali de o kadar var. Okullar açilirken de, burada basamak basamak olmasi gerektigini düsünüyorum. Önce; en fazla okula gitmeyi veya en fazla bire bir egitim almayi ihtiyaç duyan gruplar olmali. Ana sinifi ve ilkokul 2’inci sinifa kadar olabilir. Ayni seyi üniversitelerimiz içinde söylememiz gerekiyor. Okullarimizin ve üniversitelerimizin açilmasi için toplum olarak hep birlikte maske ve mesafeye dikkat etmemiz lazim” seklinde konustu.

"ZORUNLU MASKE TAKMA KURALI GELECEK YAZ AYLARINDA BIRAZ DAHA ESNEYEBILIR"

Koronavirüse karsi korunmada maske takmanin gelecek yaza kadar daha esnek hale gelecegini belirten Prof. Dr. Ates Kara, Maske takmanin hafiflemesi için birincisi vaka sayilarimiz azaldi. Ikincisi asilarin hizla uygulandigini görüyoruz. Eger planlanan sekilde asilarimiz ulasir ve planladigimiz sekilde dagitabilirsek belki maskeye olan ihtiyacimiz bir miktar azalacaktir. Bizim bundan sonra ülke olarak, kendimizi iyi hissetmedigimiz ve enfeksiyon oldugunu düsündügümüz zaman maske takar hale gelmemiz gerekir ki bu salginlara bu yaygin enfeksiyonlara karsi önüne geçebilelim. Genel rahatlamamiz ne zaman olur diyecek olursak, asiyi ne kadar uygulayacagimiza, bizim asiyi ne kadar kabul edecegimize bagli ama bu dönem her halde 2021 yilinin yaz aylalarinda bir miktar olacaktir. 2022 yilinda daha da rahat olabilir” diye konustu. (IHA)