BIONTECH ASISINDA 3. DOZ GELIYOR

BIONTECH ASISINDA 3. DOZ GELIYOR

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantisinin ardindan açiklama yapan Saglik Bakani Koca, Biontech asisi olanlar için risk gruplarina göre üçüncü doz koronavirüs asisinin tanimlanacagini açikladi.

 Saglik Bakani Fahrettin KocaBilim Kurulu'nun ardindan yazili açiklama yapti. Hatirlama dozuyla ilgili yeni bir asamaya geçildigini belirten Bakan Koca, Biontech asisi yaptiranlara risk gruplarina göre 3. doz uygulanabilecegini ifade etti.
BAKAN KOCA RISK GRUPLARINI SIRALADI
Bakan Koca, "Bugün gerçeklesen Bilim Kurulu Toplantimizda ise yine bazi önemli kararlar aldik. Bu kararlari siralamak gerekirse:
 1. mRNA asisi olmus olup 2. dozdan itibaren 6 aya kadar süre geçmis kisilere risk gruplari önceliklendirilerek hatirlatma dozu yapilmasinin uygun olacagina karar verildi.60 yas üzerindeki vatandaslar,18-60 yas arasi kronik rahatsizligi olanlar,saglik çalisanlari basta olmak üzere yüksek risk grubunda olan mesleklerde çalisanlara hatirlatma dozu yapilacak.

2. 60 yas üzerindeki vatandaslarimiz ile gebelerin tam asili olmalarinin son derece önemli oldugu bir kez daha vurgulanmistir. Ileri yastaki vatandaslarimiz ve anne adaylarimizin asilari eksik kalmamali.
3. Okullarda salgina yönelik rastgele taramalarin durumu degerlendirilmistir. Milli Egitim Bakanligimizla isbirligi içinde taramalarin devam ettirilmesi salginin seyri açisindan önemli bir gösterge olarak görülmüstür.

4. Mevcut asilama durumu da degerlendirilmistir. 1 doz asili olanlarin tüm nüfusa orani %67, 2 doz asili olanlarin orani ise %59'dur. Toplumsal bagisikligi saglayabilmek için bu oranin %70'in üzerine çikarilmasi gerekmektedir.
5. Salgin sona ermeden ve toplumsal bagisiklik elde edilmeden tedbirlerden vazgeçilmemeli." ifadelerini kullandi.
Bilim Kurulu'nun ardindan yapilan yazili açiklama su sekilde;
"Saglik çalisanlarimiza seslenmek istiyorum. Geçtigimiz günlerde sizleri yakindan ilgilendiren konularda bilgiler vermistim. Netice alinincaya kadar bu konularin takipçisi olacagim. Geçtigimiz günlerde 81 ilimizin il saglik müdürlüklerine gönderdigim talimatla uygulamada karsilastigimiz fazla çalisma süreleri ve nöbet düzenlemelerinin yasal mevzuatimiza uygun ve insani kosullarda sürdürülmesini istedim. Çesitli illerimizin il saglik müdürlerinden ve hastane bashekimlerimizden aldigim bilgilerle durumu yakindan takip ediyorum.