Bir Film müziginin dinleyici ile bulusmasi: SEYIR

Bir Film müziginin dinleyici ile bulusmasi: SEYIR

Yalçin Konak'in yapimciligini ve yönetmenligini de üstlendigi 26 Subat 2021'de Istanbul Sinema Müzesi ve Atlas Sinemasi açilis töreninde gösterilen "Türk Sinema Tarihi” isimli filmin soundtracki "Seyir” On Air Müzik etiketiyle dijital plat

Besteci Yalçin Konuk Bakirköy sokaklarinda yalniz dolanirken ortaya çikarmis bestesini: “Yürümek, yalniz yürümek kamyon dolusu duygular tetikleyebiliyor bazen. Yolun saginda solunda ötesinde bulunan, isigi yanan evlerdeki hayatlari düsününce dogdu ‘Seyir’.” seklinde açikliyor besteci Seyir’in hikayesini.. Ana tema yazildiktan sonra da Tolga Tümözen ile kalan kisimlar yazilmis.

Yalçin Konuk besteyi yaparken “parlak sesli grand piano sesi tinliyordu kafamda” ve uyguladik diyor.

Basarili müzisyen Tolga Tümözen ile olan müzik birlikteligine de deginen Yalçin Konuk: “Tolga ile müzikte yaklasik 15 yildir süren ortakligimiz, birlikteligimiz nihai sesin ve düzenlemenin çikmasini epeyce kolaylastiran bir faktör.” Uyumlu çalismalarinin sirrini açikliyor.

Yakinda “The Run” adli filminin müziklerinin oldugu bir albüm de çikaracak olan Yalçin Konuk sonrasinda da 3. Stüdyo albümünün kayitlarina baslayacak.