BIR KÖTÜ HABER DE AKSARAY'DAN! AKSARAY VALISI AÇIKLADI: BÖYLE DEVAM EDERSE NORMALLESEMEYIZ.

BIR KÖTÜ HABER DE AKSARAY

Aksaray Valisi Hamza Aydogdu, koronavirüs vaka sayisinda turuncu listede olduklarini ve tedbirleri uyulmadigi takdirde normallesmenin çok zor olacagini söyledi.

Aksaray Valisi Hamza Aydogdu, son günlerde koronavirüs vaka sayisinin artmasi üzerine saglik ekipleri esliginde cadde ve sokaklarda denetim yapip, vatandaslari kurallara uymaya davet etti.  

Vali Aydogdu, söyle konustu: "Geçen hafta Saglik Bakanimizin açikladigi listede turuncu bölgedeyiz. Bizim bu asamadan sonra çok dikkat etmemiz gerekir. Sebebi de Saglik Bakanligimizin açikladigi yerindelik kararidir. Vaka sayilarina göre is yerlerinin açilmasi ve kisitlamalar ya da serbestlik buna göre belirlenecek. Bu yüzden Aksarayimiz da tedbirlerin biraz daha artirilmasi gerekiyor. Bizim tespit ettigimiz aksam komsu oturmalari çok sik devam ediyor. Hafta sonlari istisnalarin disinda olan vatandaslarimiz, kisitlamalara ragmen disari çikmaya devam ediyor. Gençlerimizin ve yaslilarimizin kurallara uymasi gereken saatler var. Bu saatlere uyulmadigiyla ilgili tespitlerimiz var. Arkadaslarimizla birlikte Il Hifzissihha toplantisinin ardindan ciddi bir çalisma içinde olacagiz. "Bizim normallesebilmemiz için hepimizin kurallara çok ciddi uymasi gerekiyor. Kurallara uymazsak normallesmemiz mümkün olmayacak. Çünkü bu bizim elimizde. Sagligimizi ve baska vatandaslarimizin sagligini tehdit etmemeliyiz. Özellikle istirhamim kurallara uyulmasi konusunda hepimizin azami dikkat göstermesidir. Bunun ile ilgili alinan tedbirleri kamuoyu ile paylasacagiz. Biz turuncu listede olmaya devam edersek normallesmemiz çok zor olur. Eger biz normallesemez isek okullarimizi da is yerlerimizi de açamayiz. Bu anlamda hem maddi hem de manevi zarar görmüs oluruz. Bütün Aksaraylilari kurallara uymaya davet ediyorum."

(DHA)