Birgi'de pandemi sonrasi turizm hedefleri konusuldu

Ödemis'in tarihi mahallesi Birgi'de pandemi sonrasi dönemde turizm için atilacak adimlar ve hazirlik dönemiyle ilgili toplanti düzenlendi. Baskan Mehmet Eris, Birgili esnaflarla durum degerlendirmesi yapti, görüs alisverisinde bulundu.

Gündem 6.02.2021 16:50:06 0
Birgi

Birçok medeniyete ev sahipligi yapan, Aydinogullari Beyligi’nin baskenti olarak tarihe geçen Birgi’de pandemi sonrasi turizmde baslayacak yeni dönem Ödemis Belediyesi’nin ev sahipliginde düzenlenen toplantida ele alindi. Tarih, doga, kültür ve inanç turizminin kalbinin attigi Birgi’deki esnaflarla gerçeklesen bulusmada Ödemis Belediye Baskani Mehmet Eris, Birgi’de tarihi dokunun korunmasi ve Ödemis’te turizmin gelisimi için Izmir Büyüksehir Belediyesi ile birlikte atilacak adimlarla ilgili bilgiler verdi. 

Belediye Baskan Yardimcilari Özay Kaptan, Feridun Azeroglu, Ufuk Kiziler, Ödemis Bilumum Gida Maddeleriyle Ugrasanlar Esnaf Odasi Baskani Hülya Çavus’un katildigi toplantida, esnaflar Birgi ile ilgili talep ve önerilerini paylasti. 

Birgi’nin UNESCO Dünya Kültür Mirasi Listesi’ne girmesi ile ilgili girisimlerin heyecanla sürdügünü ifade eden Baskan Eris, Birgi’nin tarihi dokusu ile oldugu kadar incir ve ipek gibi ürünleriyle ve lezzetli yemekleriyle de öne çikmasi gerektigini söyledi.  

Baskan Eris: “Dogal olana, yerel olana dönüsün yükselise geçtigi bir dönemdeyiz” 

Baskan Eris, “Esnafimizin pandemi sürecinde yasadigi sikintilari biz de yüregimizde hissediyoruz. Ama pandemi sonrasi döneme de hazir olmamiz gerekiyor. Bunu bir hazirlik dönemi olarak da görmemiz lazim. Birgi'deki esnaflarimizla turizmdeki yeni dönem hedeflerimizi konusma adina son derece verimli bir toplanti gerçeklestirdik. Esnaflarimiza katilimlari ve degerli katkilari için tesekkür ediyoruz. Bu toplantida konustuklarimizi bir rapor haline getirip planlamalarimiz için göz önünde bulunduracagiz. 

Dogal olana, yerel olana dönüsün yükselise geçtigi bir dönemdeyiz ve Birgi hem tarihiyle hem de bu yönüyle çok sansli. Birgi’ye gelen konuklarimiz hos karsilandiginda ve en iyi sekilde agirlandiginda Birgi daha mutlu olur. Tasi topragi da mutlu olur, insani da mutlu olur. Bu anlamda esnaflarimizin ve isletmelerimizin her zaman daha iyisini yapmak üzere hareket edecegini düsünüyorum. Izmir Büyüksehir Belediyemizin Meslek Fabrikasiyla da Birgi’de turizm için güzel egitim faaliyetleri yapabiliriz. Daha çok insanimizin turizmde istihdam edilmesi adina çok önemli. 

Birgi, Bozdag, Gölcük, Lübbey, Bademli ve Kayaköy gibi birçok turistik zenginligimizi hem koruyup hem tanitip hem de turizme kazandirarak kent ekonomimizi turizmle güçlendirmek en önemli hedeflerimiz arasinda. Bizi biz yapan özelliklerimizi, yerel zenginliklerimizi öne çikartarak ve marka degerini artirarak Ödemis'in turizmde hak ettigi noktaya ulasmasi için hep birlikte çalisacagiz” dedi. 


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °