Tarih: 02.08.2022 11:13

Birgün Gazetesi'nin Egitim Ranta Yenilmez baslikli haberine iliskin Izmir Valiligi basin açiklamasi yayinladi

Facebook Twitter Linked-in

Birgün Gazetesi Internet Sitesinde, 01.08.2022 tarihinde yer verilen "Egitim Ranta Yenilmez" baslikli habere iliskin Izmir valiligi basin açiklamasi yayinladi.

Izmir valiliginin basin açiklamasini sizler ile paylasiyoruz;

Ilimizde 2020 yilinda yasanan deprem öncesinde, Millî Egitim Bakanligimizin merkezden yürüttügü depremsel incelemeler sonucunda 83 okulumuz yik-yap kapsamina alinmistir. Akabinde 83 okulumuz tahliye edilerek yapim ihale isleri hemen baslatilmistir. 

30 Ekim 2020 tarihinde yasanan deprem sonrasinda ise 30 okulumuzda hasar tespiti yapilmis, gerekli incelemelerin ardindan tahliye islemleri gerçeklestirilmistir. Ayrica 9 okulumuz ile ilgili, üniversitelerce yapilan incelemeler sonucunda yikim karari alinmistir. Yik-Yap kapsamindaki toplam 122 okulumuzdan 17'sinin yapimi tamamlanarak egitim ögretime kazandirilmistir. 47 okulun yapimi ise devam etmektedir. 

Geriye kalan 48 okulumuzdan 20'si için ilgili belediyelere ruhsat basvurusu yapilmistir. 28 okulumuzun proje çalismalari ise devam etmektedir. 

Yik-Yap kapsami haricinde de 24 okul 2020-2021 yillari arasinda egitime kazandirilmistir. 

Güçlendirme kapsaminda; 3 okulumuzun islemleri tamamlanmistir. Güçlendirme kapsaminda çalismalarin devam ettigi 10 okulumuz Eylül 2022 içerisinde teslim alinacaktir. 13 okulumuzun is ve islemleri ise Aralik 2022 tarihine kadar tamamlanacaktir. 

Karsiyaka Atakent Anadolu Lisesi için Millî Egitim Bakanligimizin merkezden yürüttügü depremsel inceleme protokolü kapsaminda, Pamukkale Üniversitesi tarafindan gerekli inceleme yapilmis ve yikim karari verilmistir. Hemen ardindan mevcut arazi üzerinde yeni 32 derslikli Atakent Anadolu Lisesi, Devlet Yatirim Programi'na tanimlanmis, yeni vaziyet plani ve mimari projeler çalisilarak, kitle tasdiki ve Tus dosyasi ile birlikte Karsiyaka Belediye Baskanligina 06.07.2022 tarihli ve 53439207 sayili yazimiz ile ruhsat basvurusunda bulunulmustur. Santiye ruhsati düzenlemesi akabinde, kisa süre içerisinde yeni okul yapimi için ihale süreci baslatilacaktir. Ayrica projenin statik disiplinlerinin olusturulmasi için zemin etüdü ihale süreci de baslatilmistir. 

Atakent Anadolu Lisesi önceki egitim ögretim yillarinda oldugu gibi mevcut arsa üzerine insa edilecek olup egitim ögretim hizmeti disinda baska bir hizmete tahsisi ve üçüncü kisilere devri söz konusu degildir.

Kamuoyuna saygiyla duyurulur.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —