BIRLIK SAGLIK SEN GENEL BASKANI AHMET DOGRUYOL MEMUR ZAMMINI ELESTIRDI!

BIRLIK SAGLIK SEN GENEL BASKANI AHMET DOGRUYOL MEMUR ZAMMINI ELESTIRDI!

"Son 15 yilda memur maaslari en az %70 seviyelerinde reel kayba ugramistir. Ekonomik sikintilarin faturasi maalesef sabit ücretlilere kesilmistir."

BIRLIK SAGLIK SEN GENEL BASKANI AHMET DOGRUYOL’UN MEMUR MAAS ZAMLARI ILE ILGILI YAPTIGI BASIN AÇIKLAMASI METNIDIR

2019 Yilinda yapilan toplu sözlesmede alinan  2020 için yüzde 4+4, 2021 için yüzde 3+3 maas zamminin son çeyregi olan 2021 yilinin son alti aylik %3 Lük maas zammi %5.45 lik enflasyon farkiyla birlikte %8.45 olarak belirlendi. 

Her zaman ifade ettigimiz gibi memur ve memur emeklisine enflasyon oraninda zam vermek demek sifir zam vermek demektir. Kaldi ki reel enflasyon TÜIK’in açikladigi rakamlarin en az iki kati oraninda oldugu yapilan arastirmalarda görülmektedir.

Enflasyon oraninda zam demek, Artan GSMH (gayri safi milli hasila) dan memur ve memur emeklisine pay verilmemesi demektir.

Birkaç gün içinde elektrik ve dogalgaza yapilan zammin, daha memur ve memur emeklisine zam yapilmadan fazlasiyla geri alindigi da ortadadir.

Biz memur ve memur emeklileri olarak yaklasik %100 maas zammi yapilan Rahmetli Turgut ÖZAL dönemini, %70’e varan zamla Rahmetli Necmettin ERBAKAN dönemini, her ay enflasyona ilaveten 2 puan huzur hakki verilen Rahmetli Bülent ECEVIT dönemlerini ariyoruz.

Varlik sebebi mevcut hükümet olan yetkili sendikayla, iktidarin oynadigi toplu sözlesme tiyatrosunun sonucu, bes dönemdir yapilan toplu sözlesmelerde alinan  %2’lik, %3’lük, %4’lük zamlar, zam degildir. 

Yetkili sendikaya sesleniyoruz, enflasyonun altinda kalan sözde zamlarin enflasyonla düzlenmesi demek, yaptiginiz toplu sözlesme pazarliklarinin hiçbir mantiginin ve manasinin olmadigidir. 

Son 15 yilda memur maaslari en az %70 seviyelerinde reel kayba ugramistir. Ekonomik sikintilarin faturasi maalesef sabit ücretlilere kesilmistir.

Toplu sözlesme masasina otursaniz da, oturmasaniz da degisen bir sey yoktur. 


                                                                                                        Ahmet DOGRUYOL

                                                                                                                 06.07.2021