BISIKLETÇI ZEYNEP ASLAN'IN ÖLÜMÜNE SEBEP OLAN SÜRÜCÜYE 5 YIL 6 AY CEZA

Izmir'de, antrenman sirasinda kamyonun çarpmasi sonucu hayatini kaybeden Karsiyaka Bisiklet Takimi sporcusu Zeynep Aslan'in ölümüne iliskin haklarinda "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan dava açilan saniklardan Aslan'a çarpan kamyon

Yerel 28.09.2021 17:11:27 0
BISIKLETÇI ZEYNEP ASLAN

Izmir'de, antrenman sirasinda kamyonun çarpmasi sonucu hayatini kaybeden Karsiyaka Bisiklet Takimi sporcusu Zeynep Aslan'in ölümüne iliskin haklarinda "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan dava açilan saniklardan Aslan'a çarpan kamyon soförüne 5 yil 6 ay 20 gün, diger iki saniga da 3'er yil 4'er ay hapis cezasi verildi.

Karsiyaka Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Bisiklet Takimi sporcularindan Zeynep Aslan, 14 Ekim 2020'de Menemen'de antrenman yaptigi sirada yol kenarinda çalisma yapan kamyon ve is makinesini hatali  sollayan Aycan Yörük'ün kullandigi kamyonun çarpmasi sonucu hayatini kaybetti. Olayin ardindan hazirlanan iddianamede, 3 sanik hakkinda "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 9'ar yila kadar hapis talebiyle dava açildi. Hazirlanan bilirkisi raporunda ise kamyon sürücüsü  Aycan Yörük, trafigi aksatacak veya tehlikeye sokacak sekilde seride girmesinden dolayi "asli kusurlu" olarak belirlenirken, olay yerinde çalisma yapan kamyon soförü Idris Karatas ve is makinesi sürücüsü Mustafa Yaman, gerekli güvenlik önlemlerini almadiklari için "tali kusurlu", bisiklet sporcusu Zeynep Aslan ise "kusursuz" olarak belirlendi.



Olaya iliskin Menemen 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanin son durusmasina, saniklar ve Zeynep Aslan'in ailesi ile taraf avukatlari katildi.

"SANIK DEGIL KATIL"

Zeynep Aslan'in babasi Resat Kemal Aslan, sanigin daha önce bisikletlileri gördügünü ifade ettigi halde hizli sollama yaparak sonucunu öngörebildigi kurallara aykirilik nedeniyle en üst hadden cezalandirilmasini talep ettigini söyleyerek, saniklar hakkinda indirim uygulanmamasini istedi.

Zeynep Aslan'in annesi Nurten Aslan ise saniklarin en agir cezayi almalarini talep ettigini ifade ederek, "Onlar sanik degil katiller" dedi.

"ZEYNEP ASLAN'IN BANA ÇARPMASIYLA BU OLAY MEYDANA GELMISTIR"

Kazada hayatini kaybeden Zeynep Aslan'i kesinlikle görmedigini söyleyen sanik Aycan Yörük, "Orada kavsak oldugunu biliyordum. Kavsaktan dur levhasina uymayarak çikan Zeynep Aslan'in bana çarpmasiyla bu olay meydana gelmistir. Eger hizli olsaydim aracin altina girerdi. Ayrica aracimin sert yerine çarpmis olmasi nedeniyle vefat etmistir. Baska bir yere çarpsaydi vefat etmeyecekti. Kendisini kesinlikle görmedim. Sürücülük hayatim boyunca her zaman trafik kurallarina uydum" diyerek beraatini talep etti.

Ifadelerin ardindan durusmaya ara veren hakim, karari açikladi. Zeynep Aslan'a kamyonuyla çarparak ölümüne neden olan Aycan Yörük'e "Taksirle ölüme neden olma" suçundan 5 yil 6 ay 20 gün hapis cezasi vererek, sürücü belgesinin 1 yil süreyle geri alinmasina karar verdi.

Olay yerinde çalisma yapan kamyon soförü Idris Karatas ve is makinesi sürücüsü Mustafa Yaman'a ise "Taksirle ölüme neden olma" suçundan 3'er yil 4'er ay hapis cezasi vererek, saniklarin sürücü belgelerinin 6 ay süreyle geri alinmasina karar verdi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °