"BIZ BIR AILEYIZ VE HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

BAYRAKLI BELEDIYESINDEN 41 BIN AILEYE SOSYAL DESTEK BASKAN SANDAL, "BIZ BIR AILEYIZ VE HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

Koronavirüs salginiyla mücadelede büyük bir dayanisma agi gelistiren Bayrakli Belediyesi, salginin etkili oldugu 10 ayda 41 bin 362 aileye ayni yardimda bulundu. Belediye; 11 bin 151 aileye erzak destegi yaparken, 65 yas üstü veya kronik hastaligi olan bin 680 kisinin alisveris ihtiyaçlarini karsiladi. Ekipler, binlerce kisiye de hijyen malzemesi dagitti. Bayrakli Belediye Baskani Serdar Sandal, "Acilarimiz da sevinçlerimiz de bir. Biz bir aileyiz ve yaralarimizi birlikte sararken, hiçbir vatandasimizi ihtiyaçlari karsisinda yalniz birakmayacagiz. Her zaman elimizden ne geliyorsa yapacagiz" dedi.

Salginla mücadele dolayisiyla aldigi önlemleri ilk günden itibaren hizla uygulamaya koyan Bayrakli Belediyesi, zor günlerde de vatandasi yalniz birakmiyor. Ilçe sakinlerinin her türlü ihtiyaçlarina imkanlar dahilinde yanit veren Bayrakli Belediyesi ekipleri, son 10 ayda 11 bin 237 aileye erzak, 9 bin 361 aileye hijyen malzemesi, bin 677 aileye süt ve mama, 144 aileye esya, 16 bin 480 kisiye de ögün yiyecek desteginde bulundu. Ekipler ayrica, kronik hastalar ve sokaga çikmalari kisitli olan 65 yas üstü bin 680 vatandasin ise market ve pazar alisverislerini yaparak, ev ihtiyaçlarini karsiladi. Ayrica maddi sikintilar nedeniyle egitimlerine devam etmekte zorlanan 391 ögrenciye tablet, 392 ögrenciye kirtasiye seti dagitildi. 100 aileye de ücretsiz internet hizmeti sunuldu. 

Öte yandan pandemi boyunca Saglik Isleri Müdürlügü'ne bagli doktorlar, bin 522 hastaya evde bakim hizmeti verdi. Bu süreçte 3 bin 242 sahipsiz can dostun tedavisini  gerçeklestiren Veteriner Isleri Müdürlügü ekipleri, sokak hayvanlarina da 5 bin 600 kg mama dagitti. Zabita Müdürlügü ekipleri ise fahis fiyat ve stokçuluk konularinda  bin 648 isletmeye denetim yapti.

HER ZAMAN YANINIZDA OLACAGIZ

Bayrakli Belediye Baskani Serdar Sandal, " Bayrakli'da yataga aç giren tek bir vatandasimiz kalmayana kadar var gücümüzle çalisacagiz. Gida Kurtarma Dernegi ve Fazla Gida Anonim Sirketi ile is birligimiz sayesinde de binlerce ihtiyaç sahibi vatandasimiza ulasiyoruz. Israfi önleyip, ilçemizde iyiligi büyütmek ve tüm ihtiyaç sahiplerine destek olmak istiyoruz. Bu amaçla elimizden gelenin fazlasini yapacagiz ve her zaman vatandaslarimizin yaninda olacagiz" dedi.