BOGAZIÇILILERLE BULUSAN IMAMOGLU:

BOGAZIÇILILERLE BULUSAN IMAMOGLU:

IBB Baskani Ekrem Imamoglu, çevrim içi ortamda Bogaziçi Üniversitesi ögrencilerinden bir grupla online görüstü. Onlarin taleplerine kulak veren Imamoglu görüsmede, "Bilimin onuruna, üniversitenin sayginligina sahip çikmak disinda bir amaçlari olmayan genç

Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskani Ekrem Imamoglu, daha önce sosyal medya hesaplarindan duyurdugu gibi, Bogaziçi Üniversitesi ögrencilerinden olusan bir grupla çevrim içi ortamda bulustu. Ögrencilerin taleplerini dinledi. 

 “REKTÖR ÜNIVERSITE BÜNYESINDEN SEÇILSIN”

Ögrenciler, bulusmada IBB Baskani Ekrem Imamoglu’na, rektörlük ve yetkili tüm makamlara ilettikleri temel taleplerini aktardilar. Ögrenciler bu taleplerini, “gözaltina alinan arkadaslarinin birakilmasi; maruz kaldiklari her türlü siddete son verilmesi; farkli kimliklere saygi duyulmasi; medyada kendilerine uygulanan fiziksel ve duygusal karalama kampanyalarinin bitirilmesi; Bogaziçi Üniversitesi’nin kurumsal ve kültürel yapisinin korunmasi; üniversitelerinde özerk bir akademik ortamin yaratilmasi, bu kapsamda kendi rektörlerinin Bogaziçi Üniversitesi bünyesinden seçilmesi, bunun saglanmasi için de mevcut rektörün istifasi veya görevden alinmasi” olarak siraladilar. 

 “ISTANBUL ÖZGÜR VE HUZURLU BIR SEHIR OLMALI”

Imamoglu ise dinledigi ögrencilere, “ Istanbul’un, herkesin demokratik haklarini kullanabildigi, siddet içermeyen yöntemlerle taleplerini dile getirebildigi, özgür ve huzurlu bir sehir olmasi için üzerime düsen ne görev varsa yapmaya kararliyim” diyerek karsilik verdi. 

HUKUK DEVLETININ GÜCÜ DEMOKRATIK HAKLARIN KULLANIMINDAN GELIR

IBB Baskani sözlerine söyle devam etti: 

“Bilimin onuruna, üniversitenin sayginligina sahip çikmak disinda bir amaçlari olmayan gençlere uygulanan baski ve siddet kabul edilemez. Barisçil yöntemlerle demokratik haklarini kullanan herkese firsat taninmali, ne söylediklerine kulak verilmelidir. Demokratik bir hukuk devletinin gücü buradan gelir. Bu ülkenin bütün gençleri bizim evlatlarimiz, ülkemizin gelecegidir. Onlara, gündelik siyaset hesaplari, kutuplastirma manevralari çerçevesinde yaklasmak, demokratik taleplerine baski ve siddetle karsilik vermek, bu ülkeye yapilacak en büyük kötülüklerden biridir.”

IMAMOGLU YETKILILERLE GÖRÜSMELERi SÜRDÜRECEK

IBB Baskani Imamoglu bir yandan da yetkilileriyle görüsmeler yapmakta oldugunu söyleyerek, onlara barisçil yöntemlerle kendilerini ifade eden gençlere gösterilecek tavirda hosgörü ve anlayisin esas alinmasi gerektigini belirterek, bu konudaki girisimlere israrla devam edecegini de vurguladi.