Bölgesel Amatör Ligi 17 Nisan'da Baslayacak

Aliagaspor FK Sportif Direktörü Burak Akyildiz: "Aliaga'yi Hak Ettigi Profesyonel Liglere Tasiyacagiz”

Spor 27.02.2021 09:52:50 0
Bölgesel Amatör Ligi 17 Nisan

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Covid-19 salgini nedeniyle oynanamayan Bölgesel Amatör Lig'in (BAL) 17-18 Nisan'da baslayacagini ve 15 haftada tamamlanacagini açikladi. Bölgesel Amatör Ligi’nin güçlü ekiplerinden Aliagaspor FK’nin Sportif Direktörü Burak Akyildiz, TFF’nin açiklamasini uzun zamandir beklediklerini ifade ederek lige hazir olduklarini söyledi.  

TFF'nin resmi sayfasindan yapilan açiklamada, Covid-19 salgini nedeniyle amatör futbol sahalarinin antrenman ve müsabakalara kapatilmasi ile hafta sonlari uygulanan sokaga çikma kisitlamasi nedeniyle amatör futbol müsabakalarinin oynatilmasi ile ilgili bir takvim olusturulamadigi bilgisine yer verildi. 


Futbol sezon takviminin daraldigina deginilen açiklamada, "Gelinen süreçte TFF, futbol sezon takviminin daralmasini da dikkate alarak 2020-2021 sezonunda yerel amatör futbol liglerinin oynatilmamasina, bununla birlikte sartlarin uygun olmasi, ilgili kurum ve kuruluslarin onay vermesi halinde sadece Bölgesel Amatör Lig müsabakalarinin oynatilmasina karar verdi. Covid-19 salgininin devam ettigi dikkate alinarak ayni il veya birbirine yakin il takimlarinin ayni gruplarda yer almasi esasina dayali belirlenecek gruplandirma sistemi ile grup müsabakalari ve bölge birinciligi müsabakalari yaklasik 15 haftalik bir sürede tamamlanacak" denildi.

LIG 52 GRUPTAN OLUSACAK

Açiklamada BAL'in statsüyle ilgili su bilgilere yer verildi: "2020-2021 sezonu Bölgesel Amatör Lig 52 gruptan olusacak olup, gruplarda yer alacak takim sayilarina göre iki veya üç devreli lig usulü olarak karsilasmalar oynanacak. Her grubun birincisi olan takim bölge birinciligi müsabakalarina katilmaya hak kazanirken grupta en altta yer alan takim kendi ilinin yerel ligine dönüs yapacak. Bölge birinciligine katilma hakki kazanan 52 takim 9 ayri tarafsiz grup merkezinde müsabakalarini oynayacak ve 9 bölgenin birincileri TFF 3. Lig'e çikma hakki kazanacak." 

ILK KARSILASMALAR 17-18 NISAN TARIHLERINDE OYNANACAK

BAL müsabakalarinin 17-18 Nisan'da baslayacaginin da aktarildigi açiklama, "Gruplarin olusumu ve 2020-2021 sezonu ayrintili BAL statüsü önümüzdeki günlerde açiklanacak olup, gruplarin açiklanmasi sonrasi grup kuralari ve fikstür çekimi yapilacak" denildi.

ALIAGASPOR FK SPORTIF DIREKTÖR BURAK AKYILDIZ: “ALIAGA’YI HAK ETTIGI PROFESYONEL LIGLERE TASIYACAGIZ”

TFF’nin açiklamasini geç olsa da sevindirici bulduklarini belirten Aliagaspor FK Sportif Direktörü Burak Akyildiz, “Takim olarak lig hazirliklarina 1 Eylül tarihinde basladik. Hedefimiz olan sampiyonluk için azimli bir sekilde çalismalarimizi sürdürüyoruz. 17 Nisan’da lige iyi bir baslangiç yapmak istiyoruz. Kendi grubumuzda sampiyonluk elde ettikten sonra play off mücadelelerine katilacagiz. Oradan da alacagimiz basarili sonuçlarla 3.Lige adimizi yazdiracagiz. Aliaga’yi hak ettigi profesyonel liglere tasiyacagiz” dedi. 




Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °