Borçtan dolayi elektrik kesintisine istisna getirildi, Resmi Gazete'de yayinlandi.

Borçtan dolayi elektrik kesintisine istisna getirildi, Resmi Gazete

Enerji Piyasasi Düzenleme Kurumu Baskani Mustafa Yilmaz, 65 yas üstü aboneler, engelli tüketiciler, sehit aileleri ve muharip/malul gazilerin kullandigi elektrigin, borcun ödenmemesi halinde 3 ay boyunca kesilemeyecegini bildirdi.

Enerji Piyasasi Düzenleme Kurumu Baskani Mustafa Yilmaz, milyonlarca elektrik abonesini ilgilendiren ve üzerinde bir süredir titizlikle çalistiklari yönetmelige son seklini verdiklerini söyledi.

Degisiklikler Resmi Gazete'de yayinlandi.

 Mustafa Yilmaz; "Bu yeniliklerden biri düzenlemeyle 65 yas üstü aboneler, engelli tüketiciler ve sehit aileleri ve muharip/malul gazilerimizin borcundan ötürü elektriginin 3 ay boyunca kesilemeyecek olmasi. Burada iki nokta çok önemli. Birincisi, söz konusu durumda olan vatandaslarimizin o meskenin abonesi olmasi. Ikincisi de bu düzenlemenin salgin dönemiyle sinirli olmamasi. Salgin bittiginde de belirttigimiz aboneler için bu imkan söz konusu olacak." diye konustu.

Enerji Piyasasi Düzenleme Kurumu Baskani Mustafa Yilmaz; "Artik cuma günleri, resmi ve dini bayramlarda ve bu bayramlarin bir önceki gününde elektrik kesme islemi yapilamayacak. Vatandaslarimiza bu yönetmeligi okumalarini ve haklarinin takipçisi olmalarini tavsiye ediyoruz. Biz EPDK olarak bütün mevzuatimizin sahada olan uygulamasinin takipçisiyiz. Herhangi bir sirketin düzenlemeye aykiri bir uygulamasiyla karsilasmasi halinde vatandaslarimizin mutlaka EPDK'ya internet üzerinden yazili olarak basvurabileceklerini hatirlatiyorum. Biz, o sirketle ilgili gerekeni en hizli sekilde yapariz."

KREDI KARTIYLA ÖDEME YAPILABILECEK

Kaçak elektrik tüketim faturasi, kaçak elektrik tespit tarihinden itibaren en geç 3 is günü içinde iadeli taahhütlü posta yoluyla tüketiciye gönderilecek. Kaçak elektrik tükettigi tespit edilen tüketici, kendisine fatura edilen bedeli son ödeme tarihine kadar ödemekle yükümlü olacak, kredi kartiyla ödeme yapabilecek.

Tüketiciye gönderilen faturada ödeme için en az 10 gün süre verilecek ve iadeli taahhütlü posta yoluyla gönderilen faturalara iliskin masraf, ilgili tüketici tarafindan karsilanacak.

Borcun ödenmesine iliskin taksitlendirme talep edilmesi halinde tedarikçiler tarafindan taksitlendirme yapilacak ve taksitlendirme süresi azami 4 ay olacak.(AA)