Bornova Belediyespor evinde hizli basladi

Bornova Belediyespor evinde hizli basladi

Bornova Belediyespor evinde hizli basladi

Yesil-beyazlilar Samsunspor'u farkli skorla geçti: 79-57

Geçtigimiz sezon Türkiye Basketbol Ligi'ne yükselen Bornova Belediyespor, Atatürk Spor Kompleksi'nde oynadigi ilk maçta Samsunspor'u 79-57'lik farkli skorla yendi. Bornova Belediye Baskani Dr. Mustafa Idug, maçi ailesi ile birlikte izledi. Mücadele sonrasinda oyuncularin coskusuna ortak oldu. Mutlulugunu maçin devre arasinda sunduklari dans gösterisiyle büyük alkis alan down sendromlu özel gençlerle paylasti.

????????????????????????????????????

10 YIL ÖNCEKI HEYECANLA

10 yil önce Beko Basketbol Ligi'nde baskanligi yaptigi dönemdeki heyecani yasadigini söyleyen Idug, "Kazanmak önemli ama bizim asil hedefimiz iyi oynamak, izleyenlere keyif vermek ve bu mücadeleyi sürdürülebilir hale getirmek. Tüm oyunculari ve teknik ekibi kutluyorum" dedi.

MÜCEDELE ETME SÖZÜ

????????????????????????????????????

Antrenör Zafer Aktas ise Baskan Idug'e verdigi destek için tesekkür etti. Çok genç bir ekibe sahip olduklarina dikkat çeken Aktas, "Hatalarimiz oluyor ama bunlari zamanla en aza indirgeyip daha iyi olacagiz. Lig uzun bir maraton. Belki her maçi kazanamayacagiz ama buraya bizi izleyemeye gelenler her zaman sonuna kadar mücadele ettigimiz görecek. Bunun sözünü veriyoruz" diye konustu.

FARK ÜÇÜNCÜ ÇEYREKTE AÇILDI

Her iki ekibin sayi bulmakta zorladigi ilk çeyregi 11-10 önde kapatan Bornova Belediyespor, soyunma odasina 31-26 önde girdi. Ikinci yarida maça agirligini koyan yesil-beyazli ekip, ilk iki periyodun toplamindan daha fazla sayi ürettigi üçüncü periyotta rakibine 53-39 üstünlük sagladi. Son periyotta farki giderek açarak maçi 79-57'lik skorla kazandi. Bornova Belediyespor'da Kerem 17, Eren 14, Mustafa 11, Adrew ise 10 sayi üreterek, skora en fazla katki yapan oyuncular oldu. Konuk ekipte ise Atakan 17, Samule 14 sayi ile çift haneli sayilara ulasan oyuncular oldu.