Bostanlispor Avrupa Sampiyonasi'nda 3 Madalya kazandi

Bostanlispor Avrupa Sampiyonasi

Bostanlispor Avrupa Sampiyonasi'nda 3 Madalya kazandi

Bostanlispor Muaythai sporunda son dönemlerde elde ettigi basarilarina bir yenisini daha ekledi ve Avrupa Muaythai Federasyonu’nun düzenledigi sampiyonada 2’si gümüs olmak üzere 3 madalya kazandi.

Türkiye Muay Thai Federasyonu’nun 2019 yili faaliyet programinda yer alan Uluslararasi MuayThai Federasyonu (IFMA) ve Avrupa MuayThai Federasyonu (EMF) faaliyet programina konulan Avrupa Muaythai Federasyonu Uluslararasi Antalya MuayThai Açik Kupasi Avrupa Sampiyonasi’na 4 sporcusu ile katilan Bostanlispor’un 3 sporcusu kürsüye çikti. Diger sporcusu da çeyrek finalde bir önceki Avrupa Sampiyonu’na yenildi ve 4. oldu.

Bostanlispor MuayThai basantrenörü, ayni zamanda da veteren sporcusu olan Aytaç Uyaniker G.Veteranlar +95 kiloda ringe çikti. Aytaç Uyaniker, finale kadar yükseldi. Finalde hakemlerin tercihleri sonucunda 1 puanla sampiyonlugu kaçirarak gümüs madalyada kaldi.

Alt Genç 63,5 kiloda Ahmet Fikret Belpinar, yarifinalde 6 rakibini de nakavt ile yenen Avrupa Sampiyonu Rus rakibi Ilia Kalinichenko’yu ezici bir üstünlükle 3-0 yenerek finale kaldi. Finalde güçlü ve daha önce pek çok sampiyonluklari bulunan tecrübeli Kazakistanli rakibi Binazar Rakhat ile karsilasti. Maça iyi girmesine karsin tecrübesizliginin kurbani olan Ahmet, rakibinin kaçak dövüsmesine cevap veremedi ve yenilerek 2. olarak gümüs madalya aldi.

Sampiyonada basarili maçlar çikaran Veysel Dikmen bronz madalya alirken, Dogukan Günay da çeyrek finalde yenilerek 4.lükte kaldi.

Bostanlispor Baskani Avni Erboy, Antalya’da büyük basari elde eden sporcularinin alinlarindan öptügünü, her geçen gün çesitli spor branslarindaki basarilariyla Karsiyaka’nin adini duyurmaya devam ettiklerini ifade ederek, “Bizim basarilarimiz tesadüf degil. Sistemli çalisiyoruz. Büyük bir aileyiz ve güçlü ekibiz. Basarilarimiz ekip ruhuyla gerçeklesiyor. Tesis katkisi nedeniyle Karsiyaka Belediye Baskanimiz Dr. Cemil Tugay’a, Halk Egitim Destegi için Karsiyaka Kaymakamimiz Ali Riza Çalisir’a, her türlü katkiyi saglayan, olanaklar yaratan Karsiyaka Halk Egitim Müdürü Suat Korkmaz’a ve emegi geçen herkese sonsuz tesekkürler. Bizi izlemeye devam etsinler. Yakinda yepyeni branslarda yeni basarilarimizi alkislayacaklar” dedi.