BOYOZ FEDERASYONU KURULDU

Izmir'in sembol lezzeti Boyoz'un federasyonu kuruldu. Kisa adi Boyoz-Fed olan Federasyon'un açilisi Buca'da kurulan hizmet binasinda yapildi.

Yerel 20.12.2021 13:18:55 0
BOYOZ FEDERASYONU KURULDU


Izmir’in tarihi ve tescilli lezzeti boyoz çag atladi. Izmir’de boyoz imalati yapan firmalar ve alt kuruluslarinin yer aldigi dernekler ayni çati altinda birlestirilerek Izmir Boyoz ve Börek Isletmecileri Federasyonu kuruldu.

Boyoz-Fed, Izmir'in sembol lezzetleri arasinda yer alan boyoz'u dünyaya tanitacak. Çesitli proje ve etkinliklerle boyoz'un tanitimi gerçeklestirilecek. 

HEDEF BOYOZU DÜNYAYA TANITMAK 

Kisa adi Boyoz-Fed olan Federasyon’un açilisi Buca’da kurulan hizmet binasinda yapildi. Açilisa özel olarak hazirlanan Türk Bayrakli boyoz motifi ve içerisinde farkli lezzetler barindiran rengarenk boyozlar büyük ilgi gördü. Kurdele kesiminden önce açilis konusmasini gerçeklestiren Federasyon Baskani Ümit Kuday, hedeflerini Izmir’in özel lezzeti boyozu dünyaya tanitmak olarak açikladi. Kuday, “Izmir’imizin markasi olan boyozun isletmecileri tarafindan kurulan federasyonumuzun yeni binasini hizmete açiyoruz. Birbirinden degerli boyoz ve börek isletmecilerimizin bir arada oldugu eski kurumumuzun Izmir’de aktif olarak birçok projesi olmustu. Hedefimiz bu projelerimizi gelistirerek Izmir’imizin markasi olan ve tanitiminda büyük rol oynayan boyozun tanitiminin yapilmasidir. Istegimiz o ki; tüm degerli kurumlarimizin destekleri ile boyozu dünyaya tanitarak Izmir’imize katkida bulunmak, hem ticari hem de tanitim yönünden gelistirebilmektir. Bu hedeflerle yola çikan ekibimiz, önümüzdeki dönemde Izmir’e yakisan projelerle ve etkinliklerle sizlerle bulusacaktir” dedi.


KATILIMCILARDAN BIRLIKTE ÇALISMA SÖZÜ 

Büyük Hekimoglu Pirlanta Un Ege Bölge Müdürü Ömer Sahin de açilista yaptigi konusmada en iyiyi en güzeli basarmak istediklerini ifade etti. Sahin,” Federasyonumuzun sloganini el ele birlikte çok güzel ve çok basarili isleri basarmak olarak ilan ediyorum” seklinde konustu.

Izmir Gevrekçiler ve Pideciler Odasi Baskani Sükrü Erisen ise yaptigi konusmada “Bayragi devralan Ümit kardesimizin meslegi gibi çok çok yukarilara tasiyacagina yürekten inaniyorum. Ben de Oda Baskani olarak her zaman federasyonumuzun yaninda olacagim ve bana düsen görevleri bas taci olarak kabul edecegim” ifadelerini kullandi.

Orkide Yaglari bölge Müdürü Salih Pamuk açilista davetlilere seslendi. Pamuk; “ Bu soguk havada içimizi isitan bir olusuma destek verdiginiz hepinize tesekkür ediyorum. Izmir demek boyoz demek. Biz de Izmir boyozunun daha iyi yerlere gelmesi için elimizden gelen her seyi yapmaya haziriz." 

Konusmalarin ardindan Izmir’in her yerinden gelen boyoz ve börek imalatçilari alkislarla kurdela keserek Izmir Boyoz ve Börek Isletmecileri Federasyonu’nun açilisini gerçeklestirdi. Açilisa ayrica MHP Buca Ilçe Baskani Bahadir Altinkeser, Chp Buca eski Ilçe Baskani Tuncay Tastan, Izmir Büyüksehir Belediyesi Esnaf Masasi Baskani Hamdi Yapici, Izmir Pastacilar ve Sekerciler Odasi Baskani Ihsan Esen, çesitli siyasi parti ve stk temsilcileri de katildi.



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °