Boyun Egmeyen Kadinlar Sokaktaydi

AKP'li Cumhurbaskani Erdogan'in Istanbul Sözlesmesi karari sonrasi kadinlar ülke genelinde sokaga çikti.

Gündem 20.03.2021 19:57:31 0
Boyun Egmeyen Kadinlar Sokaktaydi

Komünist Kadinlar'in çagrisiyla Ankara, Istanbul, Izmir, Adana, Antalya, Balikesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Eskisehir, Gaziantep, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Samsun ve Tekirdag'da bir araya gelen kadinlar bir kez daha "Kadinlar Boyun Egmeyecek" diye haykirdi.

Bu düzen yikilacak, kadinlar yasayacak

Kadiköy Iskele Meydani'nda toplanan kadinlar "Düzeniniz batsin kadinlar yasasin", "AKP'den hesabi kadinlar soracak!", "Kadin düsmani yobaz AKP", "Karanliga boyun egmeyecegiz" sloganlari atti.

Kadiköy'de Komünist Kadinlar adina konusan Eda Çuhadar, "Bir kez daha ilan ediyoruz. Kadinlar AKP Türkiyesine sigmaz, kadinlar dün oldugu gibi bugün de susmayacaklar. Bu düzen batacak, kadinlar yasayacak, AKP hesap verecek, esit ve özgür bir ülkede hep birlikte öldürülmeden yasayacagiz" dedi.

Kadinlar Ankara'da 'Boyun Egmiyoruz' dedi

Açiklamayi yapan Duygu Sezer, "Bugün burada kadin düsmani AKP iktidarinin son icraatina meydan okumak için toplandik. Yillarca ilk imzacisi olmakla övündükleri Istanbul Sözlesmesi’nden bu gece bir oldu bittiyle çekildiler. Üstelik ülkemizde her gün kadinlar öldürülmeye, siddet görmeye, çocuklari ve kendilerinin yasamlariyla tehdit edilmeye devam ederken yaptilar bunu. Çünkü kadin düsmani ve gericiler, çünkü bu ülkede kadinlarin yasamasina bile tahammülleri yok" diye konustu.

Izmir'de kadinlar "Karanliga geçit yok!" dedi

Izmir Alsancak'taki Iskele önünde bir araya gelen kadinlar da, Istanbul Sözlesmesi kararini protesto etti. Kadinlar, "Esitlik, özgürlük sosyalizmde", "Karanliga boyun egmeyecegiz!" sloganlari atti.

Konya: Meydanlarda olmaya devam edecegiz

Kadinlar Konya’da da sokaktaydi. Komünist Kadinlar adina basin açiklamasini okuyan Ezgi Çetinkaya, "Biz Kadinlar sokaklarda, isyerlerinde, evlerde, okullarda her yerde öldürülüyoruz. Bizim güvencemiz olan Istanbul Sözlesmesinin iptal edilmesi kadin cinayetlerinin önünü açmaktan baska bir sey degildir. Hükümet bir avuç kadin düsmaninin yaninda durup milyonlarca kadini karsisina aldi. Biz ülkede hiçbir zaman hiçbir kadin yalniz yürümesin diye meydanlardayiz, meydanlarda olmaya da devam edecegiz. Biz Istanbul Sözlesmesini de uygulatacagiz, biz temel yasam hakkimizi da diger haklarimizi da alacagiz. Biz haklarimizi alincaya kadar da meydanlarda olmaya devam edecegiz" dedi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °