Tarih: 10.02.2021 10:20

"Bozköy Camisi yikilmasin” çagrisi…

Facebook Twitter Linked-in

30 Ekim 2020’de Sisam adasi açiklarinda meydana gelen 6,9 siddetindeki depremde; 130 yillik tarihi caminin ön bahçeye bakan dis duvarinda çatlak meydana gelmisti. Karaburun Belediye Baskani Ilkay Girgin Erdogan, ibadete kapatilan caminin tarihi özelliginin korunarak güçlendirilmesini istediklerini belirterek, bu yöndeki görüslerini Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü’ne ilettiklerini söyledi. 

130 YILDIR IBADETE AÇIK 

Köyün meydaninda bulunan ve 1891 yilinda ibadete açilan caminin, kirma çatisi, kabartma sekilli tas süslemeleri ve motifleriyle Karaburun’un tarihi yapilari arasinda yer aldigini hatirlatan Erdogan, “Yunan isgalinde yasanan acilara ve mübadele dönemine taniklik eden camimizin yikilmasini istemiyoruz.” dedi. 

Osmanli mimarisinin en özgün örneklerinden biri olan caminin ön duvarinda olusan çatlaklarin onarilabilecek düzeyde olduguna dikkat çeken Ilkay Girgin Erdogan, söyle devam etti: 

“Karaburun Belediyesi Meclis Üyelerimiz Murat Gül, Raife Karabatak ve Bozköy Muhratimiz Tamer Baba ile birlikte köyümüzü ziyaret ederek, görüslerimizi hemsehrilerimizle paylastik. Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü ekiplerinin yaptiklari incelemede, camiye agir hasarli raporu verilerek ibadete kapatildi ve yikim karari alindi. Ancak Belediyemizin Imar ve Sehircilik Müdürlügü çalisanlarinin camimizde yaptiklari inceleme sonucunda; tarihi camimizin güçlendirilerek korunacagini düsünüyouz. Bu yöndeki görüsümüzü ilgili kurumlara iletmis bulunuyoruz. Caminin güçlendirilmesi için her türlü destegi vermeye haziriz. Böylece çok fazla tarihi eser barindirmayan ilçemizin simgelerinden birisini kurtarabiliriz.” 





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —