Tarih: 28.01.2021 21:13

"Bu nasil adalet?" diye, sormadan edemiyoruz!

Facebook Twitter Linked-in

Yalan yanlis ifadeler

Izmir Bosna Sancak Dernek Baskani Abdullah Gül, Bosnak General Sakip Mahmuljin'e verilen 10 yil hapis cezasiyla ilgili açiklama yapti.

Baskan Gül,"Verilen bu cezanin adaletle uzaktan yakindan alakasinin olmadigi ortada. Satin alinan birkaç Bosnak'in yalan, yanlis verdigi ifadeler apaçik ve siritiyor. Olmamis olaylari yasanmis  gibi göstermek adaletsizliktir" dedi.  

 Bu nasil adalet?

Izmir Bosna Sancak Dernek Baskani Abdullah Gül, ‘General Sakip Mahmuljin'e verilen cezanin büyük bir haksizlik ve hata oldugunu söyledi. Silahsiz masum Bosnak'lari ve vatanini savunmanin ne zamandan beri suç oldugunu soran Gül, "1992-1995 yillari arasinda ölenlerin sayisina bakarsaniz kimlerin neler yaptigini net bir sekilde göreceksiniz. Sakip Mahmuljin, savas döneminde Bosna Hersek Cumhuriyet Ordusu, 3. Kolordu Komutanligi yapti. Bosna Hersek'te, Sirp'larin Bosnak ve Hirvat'lara yaptiklari soykirimi önlemeye ve isgal altindaki devletini, halkinin canini, namusunu ve serefini kurtarmak için mücadele eden bir kisiye verilen böyle bir ceza kabul edilemez" diye konustu.

 En aci günü yasadi

Gül söyle devam etti: "Bakin General Sakip Mahmuljin belki de hayatindaki en aci günü, 2004 yilinda Sanski Most sehri, Sejkovaç ceset tanima merkezinde toplu mezardan çikarilmis olan kardeslerinin cesetlerini teshis ettiginde yasamistir diye düsünüyorum. Silahsiz masum Bosnaklari ve vatanin korumak ve kurtarmak için mücadele eden bir kisi savastan yillar sonra kardeslerinin cesetlerini ortaya çikan toplu mezarlarda buluyor."

 Suç isleme oranlari

Gül, Birlesmis Milletler raporuna göre Bosna Savasi'nda taraflarin suç isleme oranlarindan örneklerle su bilgileri verdi:

"Sirp'lar (VRS) yüzde 85, Hirvat'lar (HVO): yüzde 12, Bosnak'lar  (A RBIH) yüzde 3. Ayrica Birlesmis Milletler resmi kayitlarina göre Bosna Hersek'teki savunma savasinda 101.040 kisi öldürüldü. Bunlarin arasinda 38.239'u sivildi. Öldürülen sivillerin milliyet dagilimi:

31.107 Bosnak

4.178 Sirp 

2.484 Hirvat 

470 digerleri"

 Magdur edilen toplum 

Resmi kayitlar da gösterildigi gibi, Bosnak'larin hep magdur edilen toplum oldugunu vurgulayan Gül,"Simdi Sirp'lar satin aldiklari birkaç soysuz Bosnak'la tek amaci silahsiz masum sivilleri korumak olan ve korudugu bölgeye Sirplari sokmayan General Sakip Mahmuljin'i hapise atmaktir. Bu kabul edilemez bir cezadir" dedi.

 





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —