Buca Belediyesi'nden Atik Yag Toplama Kampanyasi

Buca Belediyesi

Daha güzel bir çevre için geri dönüsüm çalismalarini tüm kente yayan Buca Belediyesi, atik yag projesiyle ilçedeki kullanilmis bitkisel yaglarin dogayi kirletmesine engel oldu. Bucalilarin yogun ilgi gösterdigi kampanyada 3 ayda 830 kilogram atik yag topl

Buca Belediyesi’nin sürdürülebilir bir kent hedefiyle hayata geçirdigi çevreci projesi Atik Yag Toplama Kampanyasi, hemsehrilerden büyük ilgi gördü. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü tarafindan baslatilan proje kapsaminda, evlerde gida malzemesi olarak kullanilan bitkisel atik yaglarin, lavabo giderlerine dökülerek dogada olusturdugu tehlikeleri ortadan kaldirmak için farkindalik yaratildi.

3 AYDA 830 KILOGRAM ATIK YAG TOPLANDI

Proje kapsaminda 5 litre ve üzeri atik yag getiren Bucali hemsehrilere, bulasik deterjani hediye edildi. Daha temiz bir çevre için atik yaglarini biriktirmeye baslayan vatandaslar,  5 litrenin altinda biriktirdikleri yaglari bulunduklari mahalle muhtarliklarina verirken, atik yag miktari 5 litre ve üzerinde ise “999 1 234” numarali Alo Atik Hatti’ni arayarak adreslerinden teslim etti. Vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi çalisma sayesinde 3 aylik periyotta toplam 830 kilogram atik yag toplandi.