Tarih: 28.12.2020 06:06

Buca'da Kültürel Miras

Facebook Twitter Linked-in

Buca Kent Konseyi, kentin tarihi birikimini gün yüzüne çikarmak için “Buca’nin Kültür Turizmi Olanaklari” adli panel gerçeklestirdi. Panelde kentin tarihi ve kültürel kimligi anlatilirken, kültür turizmi için planlama önerileri aktarildi.

Izmir’in en eski yerlesim yerlerinden biri olan Buca’nin tarihi ve kültürel birikimini Buca Kent Konseyi, panelde masaya yatirdi.

Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde (BBKSM)  gerçeklestirilen “Buca'nin Kültür Turizmi Olanaklari” adli Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlik Fakültesi Restorasyon Anabilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Hümeyra Birol, Turizm ve Otel Yönetimi Anabilim Dali Ögretim Üyesi Doç. Dr. Gürhan Aktas, Gazeteci Yazar Tayfur Göçmenoglu ve Gazeteci Yazar Cem Unutmus’un konusmaci oldugu panel, Buca Kent Konseyi Baskani Mürüvet  Suatoglu Balcilar moderatörlügünde gerçeklesti.

ZENGIN TARIH MIRASI
Bizans Imparatorlugu’ndan Osmanli Imparatorlugu’na, Antik Çag’dan yakin  tarihe, Levanten kültüründen köy enstitülerine kadar A’dan Z’ye Buca’nin tarihi ve kültürel  birikiminin masaya yatirildigi panelde konusmacilar, Buca’nin Izmir’in kent merkezinde yer alan  en önemli  kültürel merkezlerinden biri oldugunu ifade etti.

BUCA’DA KÜLTÜR TURIZMI PLANLANMALI
Toplantida Buca’nin mimari dokusunun dogru bir sekilde pazarlanarak turizme nasil katki yapacagi tartisildi.  Turizmin en büyük malzemesi olan cazibeyi en dogru sekilde  gerçeklestirilebilmesi için  fikir alisverisi gerçeklestirildi.  Kültürel degerleri ve tarihi dokuyu koruyarak,  dogru ve planli bir tanitim çalismasiyla Buca’nin bir kültür turizm merkezi olma fikri tartisildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —