Buca'da orman yanginlarina karsi dört koldan seferberlik

Buca

BUCA Belediyesi, yaz mevsiminin kabusu olan yanginlara karsi bir yandan kendi önlemlerini alirken diger yandan Ege Bölgesi içindeki yanginlarda yardima kosuyor.

BUCA Belediyesi, yaz mevsiminin kabusu olan yanginlara karsi bir yandan kendi önlemlerini alirken diger yandan Ege Bölgesi içindeki yanginlarda yardima kosuyor. Yurttaslari da sürekli olarak bu konuda bilinçlendirdiklerini belirten Buca Belediye Baskani Erhan Kiliç, ilgili tüm müdürlükler ve afetler için özel kurulan BUCAKUT’un yaz boyunca teyakkuz halinde oldugunu vurguladi. 

Izmir metropolünde en fazla ormanlik alana sahip ilçelerden biri olan Buca’da orman yanginlarina karsi seferberlik, tüm hiziyla sürüyor. Belediye bünyesindeki Park ve Bahçeler Müdürlügü, Temizlik Isleri Müdürlügü ve afetlere karsi özel olarak kurulan arama kurtarma birimi BUCAKUT ekipleri, nerede bir yangin çikarsa koordineli ve hizli bir biçimde müdahale ediyor. Öte yandan Zabita Müdürlügü riskli bölgelerde nöbet tutarak olasi yanginlarin önlenmesini sagliyor, yanginlara neden olabilecek moloz atiklarina da göz açtirmiyor. Özellikle kirsal mahallelerde çikan orman yanginlarina karsi en isabetli refleksi gösteren Belediye, diger yandan ülke genelindeki yanginlarda arazözden personele kadar pek çok destek sagliyor. 


BASKAN KILIÇ’TAN ÇAGRI

Yanginlara müdahale edilmesi kadar önlenmesi için de çok önemli çalismalar yürüttüklerini belirten Buca Belediye Baskani Erhan Kiliç, “Nereden bir duman yükseliyorsa ekiplerimiz aninda refleks gösteriyor ve cigerlerimizin yanmamasi için cansiperane çalisiyor. Öte yandan yanginlarin önlenebilir oldugu gerçegini tüm yurttaslarimizla paylasiyoruz ve bilinçlendirme yapiyoruz. Semt evlerimizdeki kursiyerlerimizden spor kurslarimiza katilan çocuklarimiza kadar orman yanginlarina karsi duyarlilik yaratiyoruz. Ilgili bakanliklar ve AFAD’in orman yanginlarina iliskin çalismalarini yakindan izliyor, üstümüze düseni yapmaya çalisiyoruz. Hemsehrilerimizden de beklentimiz bizlere destek olmalari. Yanginlar Buca’da tarihe karissin, cigerlerimiz yanmasin” diye konustu. 


ZABITA MÜDÜRLÜGÜ DE NÖBETTE

Buca’nin ormanlik alanlari basta olmak üzere tüm yesil alanlarinda yangina karsi seferberlik talimatinin tüm yaz için geçerli oldugunu vurgulayan Kiliç, “Orman yanginlari dogal nedenlerin disinda çevresindeki insan hareketliliginden kaynaklaniyor. Dikkatsizlik ve ihmalin yani sira aniz yakma, bag ve bahçe temizligi, çöplerin imhasi gibi nedenlerle de yangin çikabiliyor. Içisleri Bakanligi’nin riskli bölgelerde agustos ayi sonuna kadar aldigi tedbirlere de çok önemli destek veriyoruz. Riskli dönemlerde Zabita Müdürlügümüz ormanda sabaha kadar nöbet tutuyor. Yaklasik iki aydir bizde rutin bir uygulama ve tehlike sona erene kadar da devam edecek” bilgisini verdi.