Buca'da Orman Yanginlarina Karsi Mücadele Kursu

YAZ aylarinin gelmesiyle artan orman yanginlarina karsi örnek bir çalisma baslatan Buca Belediyesi, "Orman Yanginlariyla Mücadele Kursu” baslatti.

Eğitim 15.07.2022 14:01:07 0
Buca

YAZ aylarinin gelmesiyle artan orman yanginlarina karsi örnek bir çalisma baslatan Buca Belediyesi, “Orman Yanginlariyla Mücadele Kursu” baslatti. Toplam sekiz saatlik bir programi kapsayan ve Türkan Saylan Çagdas Yasam Merkezi’nde gerçeklestirilen kurs ile katilimcilar yanginlarin önlenmesi konusunda farkindalik kazandi. 


Izmir içinde en fazla ormanlik alana sahip ilçelerden biri oldugu için yangin riskinin de çok yüksek oldugu Buca’da alinabilecek önlemler için egitim çalismasi baslatan Buca Belediyesi, Türkan Saylan Çagdas Yasam Merkezi’nde “Orman Yanginlariyla Mücadele Kursu” baslatti. Ilk etapta merkezdeki sanat ve hobi kurslarina devam eden kursiyerlerle baslayan ve zaman içinde talep eden tüm yurttaslara ulasmayi hedefleyen egitim kendi alaninda bir ilk oldu. 


Toplam sekiz saat seminer olarak uzmanlar tarafindan gerçeklestirilen egitim çalismasinin ilkine 20’ye yakin kursiyer katilirken, katilimcilar orman yanginlarina nelerin sebep oldugunu ögrendiler. Egitim kapsaminda bilinçli agaçlandirma, nadas uygulamalari, kontrollü yanginlar, kontrolsüz yanginlara karsi alinabilecek önlemler tek tek ele alindi. Kurslarin periyodik olarak devam edecegi, katilmak isteyenlerin Türkan Saylan Çagdas Yasam Merkezi’ne basvuru yapabilecegi duyuruldu. 


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °