BUCA Belediyesi tarafindan Asla yolda kalmayacaksin sloganiyla hayata geçirilen ve araçlari bozulan engelli yurttaslarin imdadina yetisen Engelli Tamir Istasyonu projesi kapsaminda su ana kadar bin 350 engelli hizmet aldi.
BUCA Belediyesi tarafindan Asla yolda kalmayacaksin sloganiyla hayata geçirilen ve araçlari bozulan engelli yurttaslarin imdadina yetisen Engelli Tamir Istasyonu projesi tüm hiziyla sürerken elde edilen yedek parçalar ile de 35 engelli yurttas tekerlekli sandalye sahibi oldu. Buca Belediye Baskani Erhan Kiliç’in yakindan takip ettigi proje kapsaminda su ana kadar bin 350 engelli hizmet aldi.
Asla yolda kalmayacaksin sloganiyla gerçeklestirilen çalisma kapsaminda hayata geçirilen ‘Engelli Tamir Istasyonu’ vatandaslarin talebi üzerine yetkili personel vatandaslarin yolda kaldigi yere giderek müdahale ediyor. Söz konusu arizanin yerinde giderilememesi halinde ise araçlar, belediye bünyesindeki tamir atölyesine götürülerek onarim gerçeklestiriliyor. Böylelikle engelli vatandaslarin yolda kalma sorunu da tarihe karisiyor.
35 TEKERLEKLI SANDALYE BAGISLANDI
Öte yandan merkez, bir yandan yolda kalan engellilere yardim ederken bir yandan da rutin bakim ve onarim islemlerini de ücretsiz olarak gerçeklestiriyor. Tekerlekli sandalyeliler, mesai saatleri içerisinde merkeze giderek bakimlarini yaptirip olasi bir arizanin da önüne geçebiliyor. Engelliler yine arizali parçalarini temin ettikten sonra degisimlerini de merkezde ücretsiz olarak gerçeklestirip isçilik maliyetinden kurtuluyor. Proje kapsaminda merkezden hizmet alan vatandaslarin yeni araç almasi veya onarim sirasinda elde kalan fazla parçalardan üretilen tekerlekli sandalyeler ihtiyaci olan engelli vatandaslara bagislaniyor. Projenin basladigi günden beri 35 engeli vatandas akülü tekerlekli sandalye sahibi oldu.
TÜRKIYE’DE BIR ILK
Uygulamanin paydaslarindan Buca Engelliler Dernegi Baskani Harun Kara, Buca Belediye Baskani Erhan Kiliç’a tesekkür ederek “Bu projemiz Türkiye’de bir ilk oldu. Pandemi sürecinde baslamasina ragmen hiçbir sekilde bakim ve onarim hizmetini aksatmadik. Su anda gelinen rakam bin 350 engelli vatandasimiza hizmet verdik. Ilçe disinda çok fazla talep var. Hatta il disindan dahi gelip Manisa’dan, Denizli’den, Soma’dan, diger il disindan gelip bizden bu hizmeti talep eden arkadaslarimiz var” dedi.
YOLDA KALMAKTAN KORKMUYORUM
Seferihisar’dan gelerek merkezden hizmet alan Cem Turgut ise; “Yolda kaldiginizda mutlaka birisinin size yardim etmesi gerekiyor, bir sekilde kendi basiniza o arizayi tamir edemiyorsunuz, mekanik ariza veya beyinsel ariza varsa cihazda kesinlikle kipirdayamiyorsunuz. Ben Seferihisar’da yasiyorum. Seferihisar’a araç gönderip beni aldirip aracimi tamir ettiler. Önceden acaba yolda kalir miyim? Mesela Kemeralti’na gittigimizde yollar orada daha tirtikli araç orada kalabiliyor ya da bir arkadasinizla baska bir semte gitmek istiyorsunuz. ‘Acaba arabaya bir sey olursa ben eve nasil dönerim’ gibi korkular yasiyorduk önceden, simdi en azindan bu konuda daha rahatiz çünkü biliyoruz ki arkamizda ve asla yolda kalmayacagiz” diye konustu.