Buca'nin Kadin Konuk Evi'nde sona yaklasiliyor

Buca

Kadin dayanismasinin büyüyerek siddetin son bulmasi ve toplumsal cinsiyet esitligi için mücadele veren Buca Belediyesi, Kadin Konuk Evi Projesi'nde insaat çalismalarina hiz katti. Sosyal olanaklari zengin olacak merkez, Bucali kadinlarin güvenli lima

Toplumsal cinsiyet esitligi ve kadin haklari mücadelesini kente yayan Buca Belediyesi, yeni projesi Kadin Konuk Evi’nde çalismalara hiz katti. 

Kadina yönelik siddetin son bulmasi ve toplumsal cinsiyet esitliginin saglanmasi için faaliyet gösteren Özgecan Aslan Kadin Danisma Merkezi’yle Bucali kadinlara psikolojik sosyal ve hukuksal destek veren Buca Belediyesi, geçtigimiz yil temelini attigi Kadin Konuk Evi Projesi’nde çalismalara hiz katti. Kadin dayanismasina gönül vererek projenin hayata geçmesi için bagisçi Ahmet Safi’nin katkilariyla hayata geçirilen projede insaat çalismalari devam ediyor. 

BUCALI KADINLARA KUCAK AÇACAK 

Insaatin ardindan içerisinde yapilacak iç düzenlemenin ardindan, hizmete açilacak Kadin Konuk Evi, Buca’daki kadinlarin istedikleri her an çocuklariyla birlikte siginabilecekleri ikinci ev olacak. Tam güvenlikli donanima sahip olacak merkezin, konuk olacak kadinlarin güvenligi için konumu belirtilmeden hizmet verecek. Toplamda bin 400 metrekarelik alanda kurulacak merkez, kadinlarin çocuklariyla birlikte kalabilecekleri 20 yatak kapasitesinde olacak. Merkezin içerisinde doktor, sosyolog ve psikologun oldugu bir ekipten, kres ve yemekhaneye kadar tüm imkanlar sunulacak.