Buca'nin Tüm Okullarinda Kantinlere Saglik Denetimi

Buca'nin Tüm Okullarinda Kantinlere Saglik Denetimi

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
Buca

Yeni egitim ögretim döneminde okullar ve çevresinde denetimleri arttiran Buca Belediyesi, saglik ekipleriyle Buca’daki tüm okullarin kantinlerini mercek altina aldi.

Okullarin açilmasiyla birlikte Buca’da Milli Egitim Bakanligi’na bagli tüm egitim kurumlari içinde ve çevresinde denetimlerine hiz katan Buca Belediyesi, kantin denetimlerine basladi.

Çocuklarin egitimleri sirasinda beslenme ihtiyaçlarini karsilamalari için ihale yöntemiyle okullarda görev yapan kantinler, Buca Belediyesi Saglik Isleri Müdürlügü ekipleri tarafindan teker teker mercek altina alindi.

TAM TESEKKÜLLÜ DENETIM
Buca’daki ilkögretim, lise ve kolej içerisinde yer alan kantinleri programlamalari kapsaminda denetleyen ekipler; isletme ruhsati, çalisanlarin hijyen egitim belgeleri, ilaçlama, ürün kalite kontrolü ve genel saglik kosullari denetimi gerçeklestirdi. Kriterlere uyulmasi için isletme sahiplerine uyarilarda bulunuldu. 

Çalismalar kapsaminda toplam 90 adet okul denetlenecek. Okul kantinlerinin mevcut durumlarina göre tutanaklar hazirlanacak.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °