Bursa'daki sel felaketinden aci haberler art arda geldi!

Bursa

Bursa'daki sel felaketinden aci haberler art arda geldi!

BURSA'nin Kestel ilçesinde, dün aksam saganak sonrasi meydana gelen sele kapilarak, kaybolan 5 kisiden 2'sinin daha cansiz bedenine ulasildi. Selde hayatini kaybedenlerin sayisi, 5’e yükselirken, kayip 1 kisiyi arama çalismalari sürüyor. Saganagin yol açtigi zarar ise gün agarinca dronla havadan görüntülendi.

Bursa'da, dün aksam saatlerinde etkili olan saganak, hayati olumsuz etkiledi. Özellikle Kestelilçesinde saganak ve dolu nedeniyle bazi dereler tasti. Narlidere, Dudakli ve Kayacik mahallelerinde ise tasan sular, araç ve tarim aletlerini sürükledi. Tarim arazileri, sular altinda kalirken, bazi agaçlar devrildi, yollari ise su basti. Saganagin etkisiyle Dudakli Mahallesi'nin daglik kesimlerindeki 4 katli evin 1'inci katinda oturan aile, eve su dolmaya baslayinca hemen disari çikti. Bu sirada sele kapilan çiftçiyi köy meydaninda mahalle sakinleri, suyun içinden kurtardi. Evin içinde kalan ve bedensel engelli oldugu ögrenilen Kader Akbaba (22) ise yasamini yitirdi.

SELE KAPILANLAR, GECE BOYUNCA ARANDI

Kayacik Mahallesi'nde sel sularina kapilarak, dere yatagina sürüklenen 5 kisiden 1’nin cansiz bedenine ulasildi. AFAD, NAK, UMKE ve ANDA ekipleri tarafindan kayip kisilerin bulunmasi için Kayacik Mahallesi ile Narlidere Mahallesi arasinda detayli arama- kurtarma çalismasi baslatildi.

Bursa Valiligi’nden dün aksam yapilan açiklamada ise "AFAD'a gelen ihbar üzerine Bursa ili Kestel ilçemize bagli Dudakli, Narlidere, Gölcük, Sarikaya, Kayacik ve Aksu mahallelerinde meydana gelen sel felaketi ihbari alinmasi üzerine, Valiligimizce derhal olusturulan Il Afet ve Acil durum Yönetim Merkezi'nce olaya müdahale edilmis olup, meydana gelen sel felaketinde Kestel ilçemiz Dudakli Mahallesi'nde 1998 dogumlu Kader Akbaba isimli engelli vatandasimizin cansiz bedenine ulasilmistir. Kayacik Mahallesi’nde 5 kisi sele kapilmis, bunlardan bir kiz çocugunun cansiz bedenine ulasilmis olup, kimlik tespiti çalismalari sürdürülmektedir. 257 kisilik arama-kurtarma ekibinin kayip 4 kisinin bulunmasi için çalismalar devam etmektedir” denildi.

BAKAN SOYLU, AFET BÖLGESINE GELDI

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, dün gece Bursa'ya gelerek, sel bölgesinde incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Bakan Soylu, 2 kisinin hayatini kaybettigini, kayip 4 kisi için arama çalismalarinin devam ettigini kaydetti.

AFAD, NAK, UMKE ve ANDA ekipleri tarafindan kayip kisilerin bulunmasi için baslatilan aramalardan sabah saatlerinde aci haber geldi. Kayiplardan 2’sinin daha cesedine ulasildi. Sel felaketinde ölenlerin sayisi, 5’e yükselirken, kayip 1 kisiyi arama çalismalarina devam ediliyor.

BÖLGE HAVADAN GÖRÜNTÜLENDI

Öte yandan sel felaketinden en çok zarar gören Dudakli Mahallesi’ndeki tahribat, gün agarinca ortaya çikti. Tarlalarin sular altinda kalmasi, çamur içindeki sokaklar ve is makineleriyle bölgedeki çalismalar, dronla havadan görüntülendi.