Büyük Önderimizi Saygi ve Özlemle Aniyoruz

Büyük Önderimizi Saygi ve Özlemle Aniyoruz

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, 83. vefat yil dönümünde Türkiye genelinde oldugu gibi Aliaga'da düzenlenecek etkinliklerle anilacak.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, 83. vefat yil dönümünde yurt genelinde oldugu gibi Aliaga’da düzenlenecek etkinliklerle anilacak.

 

Mustafa Kemal Atatürk’ü anma programi 10 Kasim 2021 Çarsamba günü saat 09.00’da Aliaga Cumhuriyet alanindaki törenle baslayacak. Kaymakamlik, Garnizon Komutanligi ve Belediye Baskanligi çelenkleri Atatürk Anitina sunulacak. Saat 09.05’te PETKIM, TÜPRAS ve gemilerin verecegi siren sesi ve ayni zamanda “Ti” isareti ile iki dakikalik saygi durusunu takiben istiklal marsi hep bir agizdan okunacak. Istiklal Marsi bitiminde bayraklar yariya indirilecek.

 

Mustafa Kemal Atatürk’ü anma etkinlikleri HABAS Hamdi Basaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenecek program ile devam edecek. Günün anlam ve önemini belirten konusmalarin ardindan program; “Mustafa Kemal’i Sevmek” adli yazinin okunmasi, “Mustafa Kemal’i Düsünüyorum” adli siirin okunmasi ve “On Kasim En Büyük Yasim” adli sarkinin piyano ve isaret dili esliginde seslendirilmesiyle devam edecek. Program, 10 Kasim Oratoryosu, ögrenci korosu ve solo sarkilarin seslendirilmesi ile ögretmenlerin seslendirecegi “Çalin Davullari” türküsüyle son bulacak.