BÜYÜK USTA UNUTULMADI

"Bozkirin Tezenesi" Büyük ozan Neset Ertas ölümünün 9. yilinda Kirsehir'deki mezari basinda düzenlene tören ile anildi.

Gündem 25.09.2021 13:45:06 0
BÜYÜK USTA UNUTULMADI

Bagbasi Mezarliginda düzenlenen törene protokol üyeleri ve sevenleri katildi. Törende konusma yapan Kirsehir Valisi Ibrahim Akin  Neset Ertas'in bu topraklarda yetisen en büyük degerlerden oldugunu belirtti. Neset Ertas'in eserleri ile halkin gönül teline dokundugunu belirten Akin "Kirsehir'in yetistirdigi en önemli degerlerden biridir Neset Ertas. Babasi Muharrem Ertas'in üslubunu devam ettiren. Ertas Türk halk müziginde yeni bir nefes ve yorum katmistir. Kirsehir'in UNESCO tarafindan müzik sehiri kabul edilmesinde .ok önemli katkilarda bulunmustur" dedi

Törene katilan Neset Ertas'in oglu Hüseyin Ertas ise "Bugün yas günümüz, bugün bizlerde dügün, eglence veya hareketli türkü dahi çalinmaz. Bugün içimize dönüp acimizi  yasadigimiz günlerden birisi. Acisi hala taze, hiçbir zaman iyilesmeyen bir yara. Kirsehir bir hosgörü kenti, o yüzden de ailemizle, herkesle babamizi ziyaret ettik. Zaten halkimiz, milletimiz sene boyunca onu yalniz birakmiyor" seklinde konustu.


Sanatçi Bayram Tokel Türk müziginin temelinde Neset Ertas ve babasi Muharrem Ertas'in temsil ettigi Türkmen Abdal müzik geleneginin oldugunu belirtti. Bu degerler etrafinda sekillenen birikimin gelecek nesillere aktirilmaya devam ettigini söyleyen Tokel" Neset Ertas'in vefatinin 9. yili hiç kimse yalniz birakmiyor. Ailesi , sevenleri, dostlari, dünyanin her yerinden geliyorlar. Tüm halk ozanlarimiza ve basta Neset Ertas'a Allah2tan rahmet diliyorum" dedi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °