Büyüksehir Belediye Baskanlari Mugla'da Bulustu

Büyüksehir Belediye Baskanlari Mugla'da "Pandemi, Turizm, Deprem” konu basliklari ile toplandi.

Gündem 21.03.2021 11:49:53 0
Büyüksehir Belediye Baskanlari Mugla

Türkiye nüfusunun yaklasik 40 milyonuna hizmet veren Büyüksehir Belediye Baskanlari olan Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas, Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Eskisehir Büyüksehir Belediye Baskani Yilmaz Büyükersen, Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, Mersin Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Lütfü Savas, Tekirdag Büyüksehir Belediye Baskani Kadir Albayrak Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün’ün ev sahipliginde bir araya geldi. 

Baskan Gürün; “Bulusmalarimizin amaci ortak akil ve isbirligi çünkü sorunlarimiz ortak”

Büyüksehir Belediye Baskanlari Mugla bulusmasinin açilis konusmasini ev sahibi Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr.Osman Gürün yapti. Istanbul, Izmir, Adana’dan sonra dördüncü Büyüksehir Belediye Baskanlari toplantisina ev sahipligi yapmaktan dolayi mutlu olduklarini söyleyen Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün seçimden sonra çikarilan, degistirilen yasalarla üvey evlat muamelesi görmelerine ragmen ortak akil, isbirligi içinde vatandaslara en iyi hizmeti vermek için çalistiklarini söyledi.

Baskan Gürün; “Bugün 21 Mart Nevruz bayrami, uyanis, dirilis ve yaradilis günü, rengarenk çiçeklerin, mutluluga, umuda açtigi baharin müjdeleyicisi gün. Umuda ve mutluluga ihtiyacimiz var.

Istanbul, Izmir, Adana’dan sonra dördüncü Büyüksehir baskanlari bulusmamizi Mugla’mizda yapiyoruz. Mugla; herkesin çok yakindan bildigi ilçeleri ile bir turizm kenti olarak bilinir. Yerlesik nüfusu 1 Milyon yazlik nüfusu 5 milyona yaklasan bir sehir. Bilinenin aksine sadece turizm degil ayni zamanda tarim kenti. Nüfusunun yüzde 55’i kirsalda yasayan, bereketli topraklara, basat ürünlere sahip bir sehir. Topragimiza, yerli tohumumuza sahip çikiyoruz, köylümüzü, kooperatiflerimizi destekliyoruz. Çünkü ülkemizin geleceginin tarim oldugunu biliyoruz.

Baskan Gürün; “Çikarilan ve degistirilen yasalarla adeta üvey evlat muamelesi görüyoruz”

Mugla birbirinden degerli ilçeleri ile sadece Muglalilar ait olmayan özel bir sehir.  1480 km kiyi seridi, dogal güzellikleri ve antik kentleri ile korunmasi gereken bir sehir. Belediyelerimiz kendilerine verilen yetkilerle sehirlerimizi koruyabilmeli. Oysa Ankara’da alinan imarla ilgili, madenle ilgili bir karar bizlerle paylasilmiyor. Imar konusunda 4 kurum yetkili ve karar alabiliyorlar. Yetkilerin Büyüksehirlerde olup denetim mekanizmasi merkezi hükümet olmali. 

Özellikle 31 Mart seçimlerinden sonra degistirilen ve çikarilan yasalarla bizlerin hizmet etmesi engellemeye çalisiliyor. Adeta üvey evlat muamelesi görüyoruz. Oysa bizler oylariyla görev basina geldigimiz halkimiza hizmet etmek istiyoruz. Tüm engellemelere ragmen bizler halkimizin emrindeyiz. Ayristiran, ötekilestiren dil yerine sevgi, hosgörü diline ihtiyacimiz var. 11 Büyüksehir’e yapilan baski bize degil hizmet  ettigimiz hemsehrilerimize yapiliyor. Kimseyle kavgamiz yok. Bugün 11 Büyüksehir Baskani buradayiz. Toplantilarimizin amaci ortak akil, isbirligi, dertlesme ve çözüm üretme, çünkü sorunlarimiz ortak. 11 Büyüksehir, ülke nüfusumuzun yaklasik 40 Milyon vatandasinin yasadigi sehirler. Türkiye’nin lokomotifi, ekonomiyi ayakta tutan, ülkemizin saç ayagi olan sehirler. Bölgelerimiz, plakalarimiz, iklimimiz farkli olsa da bizler bir bütünün parçalariyiz. Vatandaslarimiz  “Gökdelen siyaseti” yerini “gönül siyaseti” istiyor. Bu toplantilarin amaci bu, her eve nasil girebiliriz, her vatandasimiza nasil ulasabiliriz, her yüzde gülümseme, gönülde nasil umut olabilirizi konusuyoruz.” 

Bugünkü toplantimizin konulari pandemi, turizm ve deprem. Pandemi ile ilgili çok degerli Prof.Dr.Kayihan Pala, depremle ilgili çok degerli Prof.Dr.Naci Görür, turizmle ilgili yine çok degerli Osman Ayik bugün bizlerle. Çok degerli hocalarimiza bizlerle olduklari için tesekkür etmek istiyorum.”dedi.

Açilis konusmasindan sonra “Pandemi, Turizm, Deprem” ana basliklariyla bir araya gelen Büyüksehir Belediye Baskanlari’na Türkiye’nin yakindan tanidigi alanlarinda uzman isimler Prof.Dr. Kayihan Pala, Prof. Dr.Naci Görür ve TÜROFED eski baskani Osman Ayik tarafindan sunum yapildi. 



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °