Büyüksehir, intiharlara karsi harekete geçti

Geçtigimiz günlerde ekonomik sikintilar nedeniyle müzisyen Mehmet Mert El'in intiharinin ardindan Acil Yardim Merkezi'ni devreye sokan ve yetkililere seslenen Izmir Seyyar Esnaf Meclisi'nin çagrisinin ardindan Izmir Büyüksehir Belediye hareket

Gündem 24.02.2021 11:57:31 0
Büyüksehir, intiharlara karsi harekete geçti

Pandemi sürecinde ülke genelinde 100 sokak sanatçisi yasamini yitirirken, sadece Subat ayinda Izmir’de intihar eden müzisyen sayisi 2 oldu.  Yasanan intiharlarin ardindan harekete geçen Izmir Seyyar Esnaflar Meclisi, geçtigimiz gün Seyyar Esnaf ve Sokak Sanatçilari Acil Yardim Merkezi’ni hayata geçirmisti. Izmir Seyyar Esnaflar Dernegi ve Seyyar Esnaf Meclisi Baskani Evren Laçin, dernek çatisi altinda olusturulacak Seyyar Esnaf ve Sokak Sanatçilari Acil Yardim Merkezi ile ihtiyaç sahiplerini yardimseverlerle bulusturacaklarini, yerel yönetimlerden de destek isteyeceklerini belirtmisti.

VAPURDA, KÜLTÜRPARK’TA KONSER

Dernegin açiklamalari sonrasi Izmir Büyüksehir Belediyesi de harekete geçti. Daha önce de sokak sanatçilarina gida yardiminda bulunan Izmir Büyüksehir Belediyesi, hazirladigi yeni projeyle 500 müzisyene 1000’er liralik maddi destekte bulunacak. Müzisyenler yapilacak maddi destek karsiliginda vapurlarda, Kültürpark’ta, toplu gösteri ve etkinlikler ile meydanlarda sokak konserleri düzenleyecek. Izmir Seyyar Saticilar Esnaflar Meclisi Baskani Evren Laçin, yardimlarin Izmir Müzisyenler Dernegi araciligiyla yapilacagini ve bu destegin zor günler geçiren müzisyenleri bir nebze de olsa rahatlatacagini söyledi.

SOYER’E TESEKKÜR

Açliga ve yoksulluga dayanamayan seyyar esnaflar ile sanatçilarin yasadigi sorunlari yerel yönetimlerden, Ankara’da Türkiye Büyük Millet Millet Meclisi’ne kadar her noktaya tasidiklarini kaydeden Baskan Laçin, Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin bu çagriya sessiz kalmadiginin belirtti. Belediye Baskani Tunç Soyer‘e tüm esnaflar ve müzisyenler adina tesekkür eden Laçin, “Pandemi sürecinde gida destekleri ile ihtiyaç sahiplerine yardimci olan Büyüksehir Belediyemiz baslattigi bu yeni kampanyayla müzisyenlerimizi mutlu etmistir. Büyüksehir Belediyemiz zor günlerde yasanan dayanismanin en güzel örneklerinden birini vermekte” dedi.

BASVURULAR IMD’YE

Müzisyenlere yapilacak 1000’er liralik maddi yardimdan yararlanmak isteyen sanatçilar basvurularini Izmir Müzisyenler Dernegi’ne yapacak. Müzisyenlerin;  Isim, soyad, T.C. Kimlik numarasi, telefon, adres ve müzik tarzlarinin yer aldigi bilgileri dernegin 0532 467 78 38 numarali telefonuna göndermeleri yeterli olacak. Destek almaya hak kazanan 500 müzisyen kamuya açik alanlarda, Kültürpark ve vapurlarda canli performans sergileyecek


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °