CAFE VE RESTORANLAR DENETLENIYOR

CAFE VE RESTORANLAR DENETLENIYOR

1 Mart 2021 tarihinde Sayin Cumhurbaskanimizin baskanliginda gerçeklesen Kabine Toplantisinda Yeni Kontrollü Normallesme Süreci'ne dair usul ve esaslar belirlenmis, Saglik Bakanligi ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri dogrultusunda alinaca

Yeni Kontrollü Normallesme Süreci çerçevesinde; Izmir Valisi Sayin Yavuz Selim KÖSGER baskanliginda toplanan Il Hifzissihha Kurulu’nda ilimizde faaliyet gösteren lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlici vb. gibi yeme içme yerleri ile kiraathane ve çay bahçelerinin 07.00-19.00 saatleri arasinda %50 kapasite ile müsterilerine hizmet sunacak sekilde çalisabilmesi karari alinmistir. Alinan kararlara göre; masalar arasi mesafe her yönden 1,5 metre, sandalyeler arasi mesafe 60 cm olmalidir. Bar masasi seklindeki masalarda sandalyeler arasi mesafe 1 metre olmali, eni 70cm’den küçük masalarda çapraz oturma saglanmalidir.

 Alinan kararlarla faaliyete baslayan gida isletmelerinde alinan tedbirlerin kontrolü için Izmir Il Tarim ve Orman Müdürü Mustafa Özen’in de katilimiyla gida güvenilirliginin saglanmasina yönelik denetimler gerçeklestirildi. Denetimlerde Il Hifzissihha Kurulunda alinan kararlar dogrultusunda temizlik, maske ve mesafe ile ilgili kontrolleri de yapilarak isletmeler kontrol edildi ve alinmasi gereken tedbirler, önleyici uygulamalar ve 1593 sayili Umumi Hifzissihha Kanunu hakkinda bilgilendirmeler yapildi.

 Denetimlere katilarak isletmelerle bizzat görüsen ve kontrolleri yapan Özen “Izmir ili olarak Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan tarafindan açiklanan tabloda turuncu renkli iller arasindayiz. Yeniden faaliyete baslayan bu isletmelerimizin tedbiri elden birakmamasi sart. Bugün gerekli kontrolleri yapiyoruz ve isletmelerimizi bilgilendiriyoruz. Masalar arasinda her yönden 1,5 metre, sandalyeler arasinda 60 cm mesafe olmali. Bar masasi seklindeki masalarda sandalyeler arasi mesafe ise 1 metre olmali, eni 70cm’den küçük masalarda çapraz oturma saglanmali. Alinan tüm bu kurallar salginin seyrini kontrol altinda tutabilmek için. Bunlara uymazsak yeniden daha zor kisitlamalarla karsi karsiya kaliriz. Rengimizi maviye döndürmek elimizde. Tüm halkimizdan istegimiz lütfen isletmelerimize de yardimci olarak kurallara uyalim” dedi.