ÇALISMA BAKANI 'SAGLIK ÇALISANLARI EVLERINDE KORONAVIRÜSE YAKALANIYOR'

Saglik Hizmetleri Sendikasi (SAHIM-SEN) Genel Baskani Özlem Akarken, Çalisma Bakani Zehra Zümrüt Selçuk'un, "Saglik çalisanlari evinde hastalaniyor” açiklamasina yanit verdi. Koronavirüsün, 130'a yakin ülkede saglik çalisanlari için meslek hastali

Gündem 3.04.2021 11:32:29 0
ÇALISMA BAKANI

Türk Tabipler Odasi’nin verilerine göre pandeminin baslangicindan bugüne 140 binin üzerinde saglik çalisani koronavirüse yakalandi.  391 saglik çalisani koronavirüs nedeniyle hayatini kaybetti. Saglik Hizmetleri Sendikasi (SAHIM-SEN) Genel Baskani Özlem Akarken, yüzbinlerce saglik çalisaninin bir yil boyunca dogru düzgün evine bile gidemedigini, 24 saati asan sürelerde çalistigini buna ragmen saglik sisteminin çökmemesi ve hayat kurtarmak için hep ayni özveride çalistiklarini belirterek Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Bakani Zehra Zümrüt Selçuk’un, “Saglik çalisanlari evinde hastalaniyor” açiklamasina yanit verdi. 

Genel Baskan Akarken, “Hayat kurtarmak için kendi canlarini hiçe sayan yüzbinlerce saglik çalisaninin özlük haklarini vermemek amaciyla yapilan bu talihsiz açiklama koronavirüs ile mücadeleye zarar veriyor. Saglik çalisanlari Sayin Selçuk’un bu sözlerini hiç hak etmiyor” ifadelerini kullandi. 

“KORONAVIRÜSÜN MESLEK HASTALIGI OLDUGUNU 130 ÜLKE TANIYOR” 

“Dünya Çalisma Örgütü (ILO) ve Dünya Saglik Örgütü’nün (WHO) tavsiyesiyle 130’a yakin ülke, saglik çalisanlari, gida tedarik zincirinin devamini saglayan meslek gruplari, güvenlik güçleri gibi kritik görevleri üstlenen çalisanlarin özlük haklarini korumak için koronavirüsü ‘meslek hastaligi’ olarak tanimladi.” diyen SAHIM-SEN Genel Baskani Özlem Akarken, “Türkiye ise ne yazik ki bu 130 ülke arasinda bulunmuyor. Özlük haklarinin korunmasini isteyen saglik çalisanlarinin bu talebini temelsiz bir iddia ile hiçe sayan Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Bakani Zehra Zümrüt Selçuk, binbir zorlukla hayat kurtarmaya ugrasan saglik çalisanlarini hedef gösteriyor” açiklamalarinda bulundu. 

“VAKA SAYILARI 40 BININ ÜZERINDEYKEN NASIL EVDE OLABILIRIZ” 

Türkiye’de vaka sayilarinin bir anda katlanarak arttigini ve bunun nedenleri üzerinde durulmasi gerektigine dikkat çeken Genel Baskan Akarken, “Türkiye’de saglik alaninda yasanan personel eksikligi yeni bir gerçek degil. Yeniden normallesmeyle katlanarak artmaya baslayan vaka sayilari son bir senedir büyük emekler sarf eden saglik çalisanlarinin omuzlarina daha fazla yük bindirdi. Saglik sisteminin çökmemesi için insan-üstü çaba gösteren meslektaslarimiz nasil evlerinde virüse yakalanmis olabilirler? Böyle bir gerçek olsa bile bu kaç kisi için geçerlidir? 130 ülkenin tanidigi bir hakki Türkiye nasil görmezden gelebilir? Saglikçilari sadece haklarini istiyorlar diye hedef göstermek ne kadar dogrudur? Sayin Bakan bizce tüm saglik çalisanlarindan özür dilemelidir” seklinde konustu. 



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °