Can ve Mal güvenligini tehdit eden bina yikildi

Can ve Mal güvenligini tehdit eden bina yikildi

Konak Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü ekipleri, Güney Mahallesi'ndeki can ve mal güvenligini tehdit eden metruk binayi yikarak vatandasa rahat nefes aldirdi. Mahalleliden gelen sikayetlere kayitsiz kalmayan ekipler, terk edilmis binaya hizla müdahale

Konak Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü ekipleri, Güney Mahallesi’ndeki can ve mal güvenligini tehdit eden metruk binayi yikarak vatandasa rahat nefes aldirdi. Mahalleliden gelen sikayetlere kayitsiz kalmayan ekipler, terk edilmis binaya hizla müdahale ederek tehlikeli arz eden yapinin yikimini güvenli sekilde tamamladi. 

Konak Belediyesi, hizmet üretirken vatandastan gelen talepleri dikkate alarak Konak halkinin isteklerine öncelik veren çalismalarina devam ediyor. Bu kapsamda gerçeklestirilen son çalismalardan biri de Güney Mahallesi’nde yer alan, görüntü kirliligi yarattigi kadar hem can hem de mal güvenligi açisindan tehlike olusturan metruk binanin yikimi oldu. Son zamanlarda kimligi belirsiz kisilerin de mesken tuttugu bina hakkinda, Güney Mahalle Muhtari Akin Öz ve mahalle sakinlerinden gelen yogun talep dikkate alindi. 1159 Sokak’ta bulunan terk edilmis ve yikilmaya yüz tutmus binanin yikimi, Konak Belediyesi’nin Fen Isleri Müdürlügü’ne bagli ekipler tarafindan güvenli bir sekilde gerçeklestirildi.


Vatandasin talebi hizla yerine getirildi

Vatandasin can ve mal güvenligi açisindan tehdit olusturmaya baslayan bina, geçmis yilarda cam fabrikasi olarak kullanilmis ancak uzun yillardir bos olmasi nedeniyle metruk hale gelmisti. Yapilan incelemenin ardindan Yapi Kontrol Müdürlügü’nün tutanaginda “Mevcut haliyle genel güvenlik ve asayis bakimindan ivedi müdahale gerektirecek kadar risk tasidigi” ifadelerine yer verilerek yikim isleminin bir an önce gerçeklesmesi için harekete geçildi. Çatisi neredeyse tamamen yikilmis, kapi ve pencereleri olmayan, hem fiziki sartlari hem de binayi mesken tutan kimligi belirsiz kisiler nedeniyle güvenlik tehdidi olusturan yapi, belediyenin Fen Isleri Müdürlügü’nün yürüttügü çalisma sonucunda tamamen yikildi. Güvenlik önlemleri alinarak yapilan çalismayla kisa sürede yikilan binanin olusturdugu tehlike de ortadan kaldirilmis oldu.