ÇANAKKALE SEHITLERI ALIAGA'DA ANILDI

18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 107. Yil Dönümü yurt genelinde oldugu gibi Aliaga'da düzenlenen tören ve programlarla anildi.

Yerel 18.03.2022 17:51:37 0
ÇANAKKALE SEHITLERI ALIAGA

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yil dönümü ve 18 Mart Çanakkale Sehitlerini Anma Günü etkinlikleri Cumhuriyet Meydaninda gerçeklestirilen resmi tören ile basladi. Törene Izmir Vali Yardimcisi Gökay Özkan, Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, Aliaga Garnizon Komutani Albay Faruk Altun, Aliaga Cumhuriyet Bassavcisi Mehmet Imir, sehit yakinlari, daire amirleri, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluslari, gaziler, ögretmenler, ögrenciler ve vatandaslar katildi. 

Aliaga Kaymakamligi, Garnizon Komutanligi, Belediye Baskanligi ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Sehit Dul ve Yetimleri Dernegi adina Atatürk Anitina çelenk sunumuyla baslayan tören saygi durusu, Istiklal Marsinin okunmasi ve Aliaga kabristanliginda bulunan sehitlik ziyaretiyle son buldu.

“ÇANAKKALE ETTEN KEMIKTEN BIR SIPERDIR”

Sehitleri anma programi Aliaga Tüpras Halk Egitimi Merkezi’nde organize edilen etkinliklerle devam etti. Günün anlam ve önemini belirten ilk konusmayi Türkiye Harp Malulü Gaziler, Sehit Dul ve Yetimleri Dernegi adina Gazi Ibrahim Erdemir yapti. Erdemir, “Çanakkale öyle bir mücadeledir ki, asirlardir yorgun düsmüs bir milletin varligini, bagimsizligini devam ettirme savasidir. Çanakkale, Yahya çavuslarin kahramanca savastigi yerdir. Çanakkale, Koca Seyit’in bir top mermisini degil, bir milletin kaderini sirtladigi yerdir. Çelikten bir saldiriya, etten kemikten bir siperdir” dedi.


“ÇANAKKALE SAVASI BIR KAHRAMANLIK ABIDESIDIR”

Çanakkale zaferinin 107’nci yil dönümünü kutlamanin büyük onur ve gururunu yasadiklarini belirten Aliaga Ilçe Milli Egitim Müdürü Dr.Erdogan Akyüz, “Çanakkale Zaferi Türk Milleti’ne büyük bir onur ve güven kazandirmistir. Bu zafer milletimizin kahramanligini, azmi, iradesi, cesareti ve vatan sevgisinin yani sira savas meydaninda bile düsmanindan esirgemedigi merhamet ve sefkati tüm insanliga göstermistir. Çanakkale savasi bir kahramanlik abidesi olmakla birlikte savasan ülke ve milletleri birbirine yakinlastiran dünya tarihinde ayri bir yeri olan bir zaferdir” dedi.

Günün anlam ve önemine iliskin konusmalarin ardindan Gazi Ortaokulu ögrencileri tarafindan hazirlanan ‘Çanakkale Destani’ adli oratoryo izleyenlerden büyük alkis aldi. Sehitleri anma programi, Güzelhisar Sosyal Tesisleri’nde sehit ailelerinin katilimiyla organize edilen yemek programiyla son buldu.


Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107’nci yil dönümü dolayisiyla sosyal medya hesaplarindan mesaj yayimladi. Baskan Serkan Acar, mesajinda su ifadelere yer verdi: “107 yil önce bugün, kazandiklari büyük zaferle Çanakkale’yi geçilmez kilan basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere aziz sehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle aniyoruz”





Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °