CANAN KARATAY AÇIKLADI!"KORONA VIRÜSÜ BU YÖNTEMLE ENGELLEYEBILIRSINIZ.”

CANAN KARATAY AÇIKLADI!"KORONA VIRÜSÜ BU YÖNTEMLE ENGELLEYEBILIRSINIZ.”

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
CANAN KARATAY AÇIKLADI!"KORONA VIRÜSÜ BU YÖNTEMLE ENGELLEYEBILIRSINIZ.”

Tüm dünyada hizli bir sekilde yayilmaya devam eden korona virüs salgini için etkili tedbirler alinmaya basliyor. Prof. Dr. Canan Karatay’da dahil olmak üzere birçok bilim insaninin  etkili oldugunu belirttigi gargara yöntemi tezi gittikçe güçleniyor.

Korona virüs salgini gün geçtikçe büyümeye ve kontrolden çikmaya devam ediyor. Bu süreç içerisinde milyonlarca insan hayatini kaybetti, onlarca milyon insan enfekte oldu. Türkiye’de de siddetli bir sekilde etkisini gösteren korona virüse karsi her geçen gün savasilacak yöntemler kesfedilmeye ve üretilme baslandi. Salginin ilk basinda oldukça popüler olan ‘gargara’ yöntemi gün geçtikçe birçok otorite tarafindan kabul görülmeye baslandi.

Almanya Saglik Bakani Jens Spahn yaptigi açiklamada gargara yapmayi önerdi. Bilindigi üzere korona virüsün bulasma yollari solunum basta olmak üzere agiz ve göz. Agiz temizliginin son derece önemli oldugu bu günlerde gargara yöntemi gerçeklestirilebilir.

Almanya, Gargarayi Öneriyor

Almanya’nin en popüler gazetelerinden birisi olan Neuen Osnabrücker Zeitung’a konusan Almanya Saglik Bakani Jens Spahn önemli açiklamalarda bulundu. Bilindigi üzere korona virüs salgini Almanya’da da çigirindan çikti ve ülke 30 günlügüne kapanmaya gitti. Saglik Bakani verdigi demeçte sasirtici açiklamalarda bulundu. Bakan sunlari ekledi, ‘’Agiz bölgesini temizlemek için alkol veya sofra tuzunda bulunan çözülmüs uçucu yaglarla, tuzlu gargarayla yapilan agiz çalkalama, agiz ve bogaz bölgesinde bulunan viral yükü azaltabilir’’ diye ekledi.

Almanya Saglik Bakani Jens Spahn yaptigu bu açiklamayla birlikte gargara yönteminin ise yararligini tekrardan alevlendir. Saglik Bakani Jens Spahn’in yaptigi açiklamalarla birlikte birçok insan tekrardan gargara yöntemine dogru döndü. Fakat Almanya Saglik Bakan’in belirttigi üzere tamamen %100’lük bir kesinlik bulunmuyor. Bu yüzden gargara yöntemine güvenerek hareket etmek ve gerekli kurallara karsi riayetsiz kalmak son derece tehlikeli.

‘’Gargara Yapilabilir!’’

Türkiye’nin en popüler doktorlarindan birisi olan Canan Karatay’da yaptigi açiklamalarda gargara yapimini önerdi. Iç Hastaliklari ve Kardiyoloji Uzmani olan Prof. Dr. Canan Karatay’in belirttigi üzere korona virüs ve diger viral salginlardan korunmak için gargara yapmak oldukça etkili. Canan Karatay, karbanotlu suyla yapilan gargaralarin oldukça önemli oldugunu belirtmisti.

Ekranlarin taninan doktorlarindan birisi olan Canan Karatay yaptigi açiklamalarda sunlardan söz etmisti, ‘’Hiçbir virüs alkali denilen ortamlarin içinde yasayamaz. Bu yillardir belirtilen bilimsel bir gerçek olarak karsimiza çikmaktadir. Bütün arkadaslara, saglik çalisanlarina ve vatandaslara sabah aksam karbonatli suyla gargara yapmalarini önermekteyim. Elbette ki sadece gargara yaparak kesin bir sonucu varmak mümkün degil. El yikamak, uyku ve sivi almak da virüse karsi savasta etken rol oynuyor’’ dedi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °