Çandarli Göleti Içmesuyu Aritma Tesisi hizmete girdi

Çandarli Göleti Içmesuyu Aritma Tesisi hizmete girdi

Izmir Büyüksehir Belediyesi IZSU Genel Müdürlügü, kentin her bölgesine kesintisiz içme suyu ulastirma hedefi dogrultusunda bir tesisi daha hizmete aldi.

Izmir Büyüksehir Belediyesi IZSU Genel Müdürlügü, kentin her bölgesine kesintisiz içme suyu ulastirma hedefi dogrultusunda bir tesisi daha hizmete aldi. Çandarli’da kurulan Içmesuyu Aritma Tesisi, Çandarli Göleti’nde biriktirilen suyu aritarak bölgede yasayan halkin su ihtiyacini karsiliyor.

IZSU Genel Müdürlügü, Izmir’in gözde turistik ilçelerinden Dikili’deki su sorununu yaptigi yatirimlarla çözüme ulastirdi. Geçen yil bölgenin içme suyu hatlarini yenileyen IZSU, bölgedeki vatandaslarin yasam kalitesini daha da yükseltmek için Çandarli Göleti Içmesuyu Aritma Tesisi’ni hizmete aldi. 


19 milyon 500 bin liralik yatirim yapildi.

Aritma tesisi, 45 lt/sn kapasite ile yaklasik 25 bin kisiye hizmet vermeye basladi. Artan yaz nüfusunun da içme suyu ihtiyacini karsilayacak sekilde tasarlanan tesis, toplam 19 milyon 500 bin liralik maliyetle tamamlandi. 


Tesis günlük 4 bin metreküp su sagliyor

Çandarli Göleti’nde biriktirilen suyun Insani Tüketim Amaçli Sular Hakkindaki Yönetmelik’e uygun sekilde aritimini saglayan tesis bölgeye günlük 4 bin metreküp içme ve kullanma suyu sagliyor. Tesiste aritimi yapilan sular mevcut sebeke hatti üzerinden halka ulastiriliyor.