Caretta carettayi atesli silahla vurmuslar!

Izmir'in Güzelbahçe ilçesi açiklarinda yarali bir caretta caretta bulundu. Izmir Büyüksehir Belediyesi Itfaiyesi'ne bagli dalgiç ekibi tarafindan sudan çikartilan caretta carettanin atesli silahla vuruldugu belirlendi.

Güncel 25.04.2021 19:09:34 0
Caretta carettayi atesli silahla vurmuslar!

Izmir'in Güzelbahçe ilçesi açiklarinda yarali bulunan ve Izmir Büyüksehir Belediyesi Itfaiyesi'ne bagli dalgiç ekibi tarafindan sudan çikartilan caretta carettanin atesli silahla vuruldugu belirlendi. Ihbardan yalnizca 5 dakika sonra ulasildigi bildirilen disi deniz kaplumbagasi tedavi için Izmir Dogal Yasam Parki yetkililerine teslim edildi.

Körfez'deki yarali deniz kaplumbagasini kurtarmak için Izmir Büyüksehir Belediyesi ekipleri adeta zamanla yaristi. Dün saat 15.21'de 112 çagri merkezine yapilan Güzelbahçe Balikçi Barinagi açiginda yarali halde bir caretta caretta türü deniz kaplumbagasi bulundugu ihbari üzerine Itfaiye Dairesi Baskanligi Arama Kurtarma ve Afet Isleri Sube Müdürlügü'ne bagli Su alti ve Su Üstü Arama Kurtarma ekibinden 3 dalgiç harekete geçti. Ihbardan sadece 5 dakika sonra söz konusu bölgeye ulastigi bildirilen ekipler tarafindan, kurtarma agiyla bota çikarilan ve hayati tehlikesinin bulunmadigi anlasilan 26 kilogram agirligindaki 'caretta caretta' türü disi deniz kaplumbagasi ilk müdahalenin yapilmasi için Çigli ilçesi Sasali Mahallesi'ndeki Izmir Dogal Yasam Parki yetkililerine teslim edildi. Çekilen röntgen filminden, deniz kaplumbagasinin atesli silahla yaralandigi belirlendi. Sol yüzgecinde 8 santimetrelik derin yirtik, yüzünün sol tarafinda 7 santimetrelik doku kaybi, kabugunda ise 4.5 santimetre çatlak bulundugu açiklanan deniz kaplumbagasinin yaralari temizlenerek tedavisine baslandi. Caretta carettanin saglik durumunun iyi oldugu bildirildi.Nesli tükenme tehdidi altinda oldugundan korumaya alinan türler arasindaki caretta carettanin kisa süre içinde Mugla'nin Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi'ndeki Deniz Kaplumbagalari Arastirma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne (DEKAMER) sevk edilecegi belirtildi. (DHA)



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °