Tarih: 08.06.2021 19:10

CENNET FOÇA, 'SAKIN SEHIR' ÜNVANINA HAZIR!

Facebook Twitter Linked-in

Cittaslow Türkiye Teknik Koordinatörü Bülent Köstem, Sakinsehir basvurusunda bulunan Foça’yi ziyaret etti.

Bülent Köstem, Foça’ya özgü dogal ürünler sunan üretim merkezlerinde ve tarihi-kültürel alanlarda incelemelerde bulundu.

Foça Belediye Baskani Fatih Gürbüz’ün karsiladigi Bülent Köstem’e, Foça Belediyesi Cittaslow Basvuru Koordinatörü Meclis Üyesi Hakan Barçin, Belediye Baskan Yardimci ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Göksel Acar, Foça Cittaslow Gönüllüsü Eren Tunga ve Foça Belediyesi’nden Arkeolog Ertan Aksoy eslik etti.


"Degerlerimizi koruyarak sürdürecegiz"

Baskan Fatih Gürbüz; ‘‘Foça’mizin degerlerini koruyarak gelisebilmemiz adina büyük önem tasiyan Uluslararasi Cittaslow Birligi’ne katilma çalismalarimiz kapsaminda Türkiye Teknik Koordinatörlügü tarafindan sonuçlandirilacak üyelik kabul dosyamiz, onay için Italya’ya gönderilecek. Cittaslow, Dünyanin tanidigi çok ayricalikli ve itibarli bir statü. Hem kentimizi tanitmak hem de Cittaslow’un gücünden yararlanmak için Uluslararasi bu birlige dahil olmak istedik. Bizden istenen kriterleri yakalamak amaciyla tarimsal ve kültürel politikalar gelistirip uyguluyoruz.’’dedi.

Foça’nin katilim basvurusundan çok mutlu olduk

Foça’nin Izmir ve Türkiye’nin en güzel yerlesimlerinden biri oldugu ifade eden Cittaslow Türkiye Teknik Koordinatörü Bülent Köstem; ‘‘Foça, sirf dogal güzellikleri açisindan degil kültürü ve tarihi ile de çok derin bir yer. Genelde birçok yer için bu söyleniyor ama bunu en çok karsilayan yerlerden biri Foça. O yüzden birligimize katilim için basvurdugunda çok mutlu olduk. Foça’yi zaten biliyoruz. Sakin Sehir Birligine katacagi çok sey var ama birliginde Foça’ya katacagi çok sey var. Pandemi nedeniyle süreç uzadi. Aslinda Foça’dan önce basvurmus birçok kent var, dogu illerimizde, güneyde ve kuzeyde. Oralara henüz ziyaretlerimizi gerçeklestiremedik pandemiden dolayi. Ama Foça yakinimizda oldugu için ve dosyasi da hazir zaten, degerlendirme karari aldik. En kisa zamanda dosyayi sonuçlandirip Italya’ya gönderecegiz.’’dedi.

Foça Belediyesi’nin 2019 Haziran ayinda basladigi Italya merkezli Uluslararasi Cittaslow Birligi’ne katilma çalismalari kapsaminda; üyelik degerlendirme kriterleriyle ilgili olarak hazirlanan Basvuru Dosyasi, 2020 Aralik ayinda Foça Belediye Baskani Fatih Gürbüz tarafindan imzalanarak Cittaslow Türkiye Koordinatörü Bülent Köstem’e teslim edilmisti.

Dünya’nin 30 ülkesinden 268 kent ve Türkiye’de 18 kent, 72 kritere sahip olarak Uluslararasi alanda Cittaslow olarak taniniyor.

Yavas Yasam

Yavas yasamak, hayattan zevk alabilmek, sevdiklerimize ve kendimize zaman ayirabilmek, hiz için Dünyaya zarar vermemektir. Arkadaslarimizla yürürken kahve içmek yerine oturmak ve onlara zaman ayirmaktir. Hayatin hizli gidersek erken varacagimiz bir varis noktasi yoktur, önemli olan hayatimizi nasil yasadigimizdir, her geçen anin degerini bilmemizdir.

Kent Ruhu

Her kentin geçmisinden gelen, kentin tarihi, yerel özellikleri gibi unsurlarindan olusan bir ruhu vardir. Kent ruhu bir anda olusturabilecek bir sey degildir ancak yanlis politikalar sonucu bu ruhu kaybetmesi oldukça kolaydir. O topraklarda yasayan uygarliklarin, üretilen ürünlerin, söylenen sarkilarin, yazilan siirlerin, dostluklarin, yasananlari birikimi olan bu ruh, bir kenti digerlerinden ayirir. Cittaslow, kent ruhunun korunarak kalkinmasidir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —