Tarih: 12.02.2021 11:33

Çesme ve Ayvalik'ta hortum! 16 yarali

Facebook Twitter Linked-in

Izmir'in Çesme ve Urla ilçelerinde saat 21.30 siralarinda lodos firtinasi ve ardindan olusan hortum yasami olumsuz etkiledi. Özellikle Çesme-Alaçati'da hortum nedeniyle agaçlar devrildi, evlerin çatilari uçtu, tekneler alabora oldu.

16 ISÇI YARALANDI

Çesme Belediye Baskani Ekrem Oran, yaptigi açiklamada hortum felaketi sebebiyle bir santiyede vincin devrildigini ve 16 isçinin hafif sekilde yaralandigini söyledi.

HAYVANLAR TELEF OLDU

Yikilan damlarin altinda kalan çok sayida küçükbas hayvan da telef oldu.


ÇESME BELEDIYE BASKANI: CEHENNEMI YASADIK

Yaralilarin hastanede tedavi edildigini aktaran Baskan Oran, "Turizm cenneti Çesme, kisa bir süreligine adeta cehennemi yasadi. Aksam saatlerinde meydana gelen hortum felaketi sebebiyle ilçemizde büyük maddi hasar meydana geldi. Vinç devrilmesi sebebiyle 16 isçinin yaralandigini ögrendik. Alaçati Port mevkiinde evlerde, araçlarda ve teknelerde hasar olustu. Ilçedeki bazi seralar zarar görürken, hayvanlarin tutuldugu damlarin çökmesi sebebiyle çok sayida küçükbas hayvanin telef oldugunu ögrendik. Belediye ekiplerimiz çalismalarini sürdürüyorlar. Tüm ilçemize geçmis olsun" açiklamasinda bulundu.

DOLU YAGDI

Öte yandan Çesme ilçesinde meydana gelen hortum felaketinin yani sira Güzelbahçe ve Urla ilçelerinde de ceviz büyüklügünde dolu yagdi. Dolu nedeniyle bazi otomobillerde ve çatilarda hasar meydana gelirken, ilçelerde bulunan seralarda da zarar meydana geldi.

IZMIR BÜYÜKSEHIR BELEDIYESI'NDEN AÇIKLAMA

Izmir Büyüksehir Belediyesi'nden de çesme Alaçati olusan hortumun yol açtigi hasar ile ilgili sosyal medya hesabindan açiklama yapildi. Açiklamada, "Çesme Alaçati Port bölgesinin insaat alaninda, asiri yagis ve firtinayla birlikte meydana gelen hortumda, konteyner ve vinç diregi devrildi, bazi evlerin çatilari ise uçtu. Yarali vatandaslarimiz var. Ekiplerimiz olay yerinde, gereken çalismalari yapiyor" denildi.

VALI HOSGÖR: IZMIR'DE GÖRÜLMEMIS BIR VAKA YASANDI

Vinç devrilen bölgede 16 isçinin yaralandigini belirten Vali Kösger, "Saat 21.30-22.00 siralarinda Çesme ilçemiz Alaçati Mahallemizde ciddi bir hortum, daha önce Türkiye'de Izmir'de görülmemis bir vaka yasandi. Bu oldukça kuvvetli bir hortum, simdi sahayi da gezdik. Özellille Alaçati Port bölgesinde araçlari havaya kaldirip binalarin üzerinden asindirip, digerlerinin üzerine atmis. Oldukça, fazla araçta tahribat oldugu anlasiliyor. Ayrica Alaçati Port'ta bir vinc devrilmesi sonucu santiyenin üzerine orada 16 civarinda çalisan isçi vatandasimiz, hafif sekilde yaralandi. Birisi Ege Üniversitesi'ne Ege'ye sevk edildi. Onun disindakiler burada ayakta tedaviyle taburcu edildiler. Ayrica simdi geçecegimiz yamaç evleri bölgesinde, konutlarda hasar oldugu anlasiliyor. Hasarin boyutunu iyi anlayabilmemiz için sabahin olmasi gerekiyor. Burada kaymakamimiz, belediye baskanimiz, itfaiye, AFAD ekipleri burada. Ihtiyaç duyulan bütün ekipler seferber edildi. Ayrica Urla ilçemizde de ciddi bir dolu, hasari var. 700'e yakin sera hasar görmüs durumda, epeyce arazide hasar oldugu anlasiliyor. Onlarla ilgili tespit sabah yapilacak" diye konustu.

BAKAN YARDIMCISI ÇATAKLI'DAN AÇIKLAMA

Içisleri Bakan Yardimcisi Ismail Çatakli da konu ile ilgili Twitter hesabindan paylasimda bulundu. Çatakl, açiklamasinda, "Izmir/Çesme-Alaçati'da hortum ve asiri rüzgardan, 9'u bir insaat alanindaki isçi barakalarinin üzerine vinç devrilmesi sonucu 16 kisi yarali olarak hastanelere intikal etmistir. AFAD ve ilgili kurumlar çalismalarini sürdürüyor. Durum stabil. Geçmis olsun Izmir." ifadelerine yer verdi.

AYVALIK'TA DA HORTUM

Balikesir'in Ayvalik ilçesinde de olusan hortum binalarda ve araçlarda hasara yol açti.

Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin, yaptigi açiklamada, binalarin çatisinin yola ve çevreye saçildigini söyledi.

Bazi araçlarin da hasar gördügünü belirten Ergin, "Herhangi bir can kaybi yok, sadece mal kaybi var. Pasalimani mevkisindeki belediyeye ait isletmede bayagi bir hasar var. Çok sükür kimsenin canina bir zarar gelmemis ama Sarimsakli Mahallesi'nde epey bir hasar var. Belediye ve itfaiye ekipleri çevrede temizlik yapiyor." diye konustu. (AA / IHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —