Çesme'de Tiyatro Gecesi

Çesme'de Tiyatro Gecesi

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
Çesme

Çesme Belediyesi Ingiliz sair ve oyun yazari Shakespeare’nin oyun ve sonelerinden derlenmis bir performansin yer aldigi “Shakespeare ve Müzik” konserini Çesmeli sanatseverlerle bulusturdu.

Dünyanin en seçkin drama yazari olarak kabul edilen William Shakespeare’in yapitlari için bestelenmis dönem müziklerinin, dönem çalgilari ile yorumlandigi oyun ve sonelerinin canlandirdirildigi “Shakespeare ve Müzik” Ayios Haralambos Kültür Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Gecede tiyatro sanatçisi Ayse Lebriz Berkem oyun ve soneleri canlandirirken, Soprano Linet Saul, Viola da Gamba sanatçisi Bülent Oral ve Archlute sanatçisi Diego Leveric, Shakespeare’in yapitlari için bestelenmis dönem müziklerini, dönem çalgilari ile yorumladi. Tiyatro ve müzik birlikteliginin çarpici bir örnegini sunan gösteri Çesmeliler’den büyük alkis aldi.

“Çesme sanatin en çok hissedildigi kent”

Ilginin son derece yogun oldugu konser sonunda sanatçilara çiçek takdim eden Çesme Belediye Baskani M. Ekrem Oran, “Çesme sanatin en çok hissedildigi kent. Çagdas ve modern kentimizde ayda en az iki kez sanat dolu etkinlikleri Çesmeli sanatseverlerle bulusturacagiz. Her zaman sanatin ve sanatçinin yaninda olacagiz. Çesmeliler’in uzun  zamandir görmek istedigi “Shakespeare ve Müzik” konserine bu kadar yogun ilgi oldugunu görmek beni çok mutlu etti. Emegi geçen herkese tesekkür ederim” dedi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °