Tarih: 28.12.2020 06:06

Çesmeli muhtara ‘Tesekkür Belgesi'

Facebook Twitter Linked-in

Çesme Belediyesi’nin mahalle muhtarlari araciligiyla baslattigi atik yag toplama kampanyasina aktif olarak katilan Güven Köstekçi kendi traktörüyle mahallesindeki evleri ve isletmeleri dolasarak 918 litre atik yag topladi. Mahalle muhtari Köstekçi’nin örnek çabasi Tesekkür Belgesi ile ödüllendirildi.

Bitkisel atik yag toplama firmasi ALBIYOBIR ile Çesme Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü tarafindan Güven Köstekçi’ye toplanilan yag karsiliginda Tesekkür Belgesi ve Atatürk Çiçegi’nin yani sira 20 adet bulasik deterjani, 100 adet bone, 6 adet fiber bez, 10 adet önlük, 10 adet battal boy çöp poseti verildi.

918 litre atik yag toplayarak, bu konuda vatandaslari bilinçlendirmeye devam edecegini belirten Ardiç Mahalle Muhtari Güven Köstekçi, “Öncelikle Belediye Baskanimiz M. Ekrem Oran’a ve ALBIYOBIR firmasina bu çalisma konusunda biz muhtarlari da bilinçlendirdikleri için tesekkür ediyorum. Bir litre atik yagin bir milyon litre temiz suyu kirletebildigini biliyorum ve bu konuda hassas davraniyorum. Dogayi ve çevremizi temiz tutmamiz gerektigini, bu atik yaglarin börtü böcek gibi hasarelerin çogalmasinda büyük bir etken oldugunu da biliyorum. Bu nedenle ev ev, kapi kapi gezerek tüm mahalleye yogurt kabi dagittim. Restoran ve isletmelerden rica ettim, 918 litre yag topladim. Bu konuda katki koyan herkese tesekkür ederim” dedi.

Baskan Oran tebrik etti

Güven Köstekçi’yi tebrik eden Çesme Belediye Baskani M. Ekrem Oran, “Muhtarliklarimiza bitkisel atik yag toplayan anlasmali oldugumuz firmalar tarafindan birer adet yag bidonu teslim edildi. Vatandaslarimizdan atik yaglari kullanmamalarini ve bu yaglari muhtarliklarimizda bulunan bidonlarda biriktirmelerini rica ettik. Hassasiyet göstererek bu konuda üstün performans gösteren Ardiç Mahalle Muhtarimiz Güven Köstekçi’yi tebrik ediyorum” diye konustu.

“Bizim yapmamiz gerekeni yapti”

ALBIYOBIR firmasindan Aysun Talimciler Köstekçi’ye bu davranisi için tesekkür ederek, 

“Güven Muhtarimiz’a çok tesekkür ediyoruz bu hassasiyeti için. Izmir’deki bir çok belediye ile çalisiyorum ilk kez bir muhtarin bu sekilde çalisarak, böyle yüklü miktarda yag teslim ettigine sahit olduk. Inanamadik gelene kadar emin olamadik. Bizim yapmamiz gereken isi kendisi bizim adimiza yapmis kendisine tesekkür ederim. Güven Muhtar 918 litre atik yag toplayarak, öncelikle doganin korunmasinda büyük katki saglamis oldu. Bu yaglarin tekrardan suya ve denize gitmesine engel olarak, baliklarin yasamasini sagladi. Ayrica bu atik yaglarin kanalizasyonlari tikamasinin önüne geçerek belediyeye büyük katkisi oldu. Bunun yani sira, bu yaglarin kaçakçilara gitmesini de engellemis oldu. Kaçakçilar bu yaglardan sabun yapiyor ya da kaçak mazot yapiyor. Bazen de bu yaglar merdiven alti firmalara giderek tekrar önümüze yag olarak geliyor.  Bu nedenle Güven Köstekçi’ye bir kez daha çok tesekkür ediyorum” diye konustu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —