Çesme'nin kadin efeleri sahnede!

Çesme'nin kadin efeleri sahnede!

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
Çesme

Çesme Belediyesi tarafindan ücretsiz olarak baslatilan Ege Yöresi Zeybek kursuna Çesmeli kadinlar yogun ilgi gösterdi. Çesme Belediye Baskani M. Ekrem Oran, “Zeybek bizim Ata dansimiz. Atamiz’in en sevdigi dansi yasatmak bizim görevimiz” dedi.

Çesme Belediyesi kültür, sanat ve spor alaninda yaptigi çalismalara bir yenisini daha ekledi. 

“Çesme’de kisin da hayat var” slogani altinda baslatilan Pilates kursundan sonra simdi de halk danslari kurslari açildi. 

Sari Zeybek Dans ve Sahne Sanatlari Dernegi 2. kademe halk oyunlari antrenörü Onur Tabak esliginde Çesme’nin kadin efeleri sahneye çikti. Çesme Belediyesi tarafindan ücretsiz olarak düzenlenen Zeybek kursuna Çesmeli kadinlar yogun ilgi gösterdi.

Çesme Amfi Tiyatro altinda Sali ve Persembe günleri saat 10.30’da gerçeklestirilen kurslarda kadinlara Ege Yöresine ait Zeybek ögretiliyor.

“Atamiz’in en sevdigi dansi yasatacagiz”

Çesme’de kültür, sanat ve spor ile kisin da hayatin devam ettigini dile getiren Çesme Belediye Baskani M. Ekrem Oran “Zeybek bizim Ata dansimiz. Atamiz’in en sevdigi dansi yasatmak ve gelecek nesillere birakmak için belediye bünyemizde kadinlarimiza özel halk danslari altinda Zeybek kursu açtik. Çesmeli kadinlarimizin ilk dersten itibaren Zeybege gösterdikleri yogun ilgi bizleri çok mutlu etti. Bu konudaki çalismalarimiz ilerleyen günlerde de artarak devam edecek” diye konustu.

Zeybek kursuna yogun ilgi

Zeybek kursunu gönüllü olarak veren Sari Zeybek Dans ve Sahne Sanatlari Dernegi 2. kademe halk oyunlari antrenörü Onur Tabak, “Zeybek bizim solo danslarimizdan birtanesi ve en görkemlisi. Kadinlarimizin zor zamanlardan geçtigi bu süreçte baskaldirinin, isyanin, gururun ve dik durusun simgesi bir dans olan Zeybek kursunu kadinlarimiza ögretmenin onurunu ve mutlulugunu yasiyorum” dedi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °