CHP FOÇA ÖRGÜTÜNDEN ÇAGRI "ANDIMIZ OKULLARA GERI DÖNMELIDIR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Izmir Foça Ilçe örgütü Andimiz'in okullarda tekrar okunmasi çagrisini içeren bir basin açiklamasi yapti. Basin açiklamasinda Andimiz'in irkçilikla, fasist söylemlerle anilmasinin kabul edilemeyecegi ve yürekten okunm

Gündem 19.03.2021 14:47:30 0
CHP FOÇA ÖRGÜTÜNDEN ÇAGRI "ANDIMIZ OKULLARA GERI DÖNMELIDIR”

Foça Demokrasi Meydani civarindaki parti binasi önünde yapilan basin açiklamasina CHP Foça Ilçe Baskani Ayla Yilmaz, yönetim kurulu, kadin ve gençlik kollari üyeleri ile partililer katildi. Yagmur altinda gerçeklestirilen açiklamalari CHP Foça Ilçe Baskani Ayla Yilmaz ve Gençlik Kollari Baskani Caner Aktan okudu.    

ANDIMIZ IÇSELLESTIRILMESI GEREKEN ILKELERDEN IBARETTIR

Dün Çanakkale Zaferi’nin 106.yilini kutladiklarini, basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere vatan ugruna canini feda etmis tüm sehitleri saygi ve minnetle andiklarini belirterek konusmasina baslayan CHP Foça Ilçe baskani Ayla Yilmaz, Andimiz’in okullarimizda 80 yildir okundugunu hatirlatti. Ayla Yilmaz; “ Andimiz dönemin Milli Egitim Bakani Resit Galip tarafindan 1933 yilinda yazilmis, 23 Nisan 1933’te bir okulda yapilan tören sirasinda ilk defa okunmus, Cumhuriyetin 10.yilindan itibaren okullarda ögrenciler tarafindan okunmaya baslanmistir.  80 yildir gururla okunan Andimiz 8 Ekim 2013 tarihinde Ilkögretim Kurumlari Yönetmeligi’nde yapilan degisiklik sonucunda kaldirilmistir. Andimiz bakanligin ifade ettigi gibi, zorla ezberlettirilen bir metin degil, coskuyla söylenen ve yasamin her asamasinda içsellestirilmesi gereken ilkeler bütünü olarak görülmelidir. Andimiz herhangi bir etnik kökeni dislamaz. Kimseyi ayristirmaz. Aksine ülke bütünlügünü, vatan sevgisi ve Cumhuriyet ideallerini barindirir. Sevgi saygi kavramlarini içsellestirir. Çagdas medeniyetler seviyesinin üzerine çikma hedefini simgeler. Andimizin her kelimesi ve Atatürk sevgisi bu milletin ruhundan silinmeyecektir. Andimiz okullarimizia geri dönmelidir. “ dedi.

CUMHURIYETIN ÇOCUKLARIYIZ

CHP Foça Ilçe Gençlik Kolu Baskani Caner Aktan’da okullarda verdikleri sözü unutmadiklarini, Atatürk’ün açtigi yolda gösterdigi hedefe durmadan yürüyeceklerini söyledi. Caner Aktan; “Türkiye Cumhuriyetinin istiklali gururumuz ve Mustafa Kemal Atatürk idealleri, yol göstericimizdir. Bizler gücümüzü Sevr’i yirtip atanlardan, Lozan’i uygulatanlardan almaktayiz. Milliyetçiligi dillere oyuncak yapanlardan degil, Kibris Daglari’na yazanlardan ilham almaktayiz. Atatürk Milliyetçiligini ideal edinmis gençleriz. Alevisi, Sünnisi, Lazi, Çerkezi, Türk’ü ve Kürt’ü biriz. Cumhuriyetin çocuklariyiz. Kardesi kardese düsman olmayanlariz. Andimizin fasist söylemlerle anilmasini kabul etmiyoruz. Söylemlerinde ayrimcilik olanlarin yolunda ideallerini sasirmis bir toplum olmak istemiyoruz.” Dedi.

Konusmalardan sonra partililer hep bir agizdan Andimizi okudular. Basin açiklamasi alkislarla sona erdi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °