Tarih: 28.12.2020 06:06

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun TBMM CHP Grup Toplantisi

Facebook Twitter Linked-in

Yerel seçimlerden sonra ilk grup toplantimiz. Hepiniz hos geldiniz, seref verdiniz, onur verdiniz.

“Beynelmilel” filminin belleklerimizde önemli bir yer tuttugunu biliyorum. O filmin bir kahramani Dilber Ay vardi, söyledigi türküleri hepimiz biliyoruz. Onu bugün kaybettik, Allahtan rahmet diliyoruz. Adalet yürüyüsüne katilmisti, birlikte güzel bir sohbetimiz olmustu. Bütün sanat camiasina bassagligi dileklerimi iletiyorum.
Degerli arkadaslarim, bizleri televizyonlari basinda izleyen saygideger vatandaslarim; hangi siyasi görüsten olursa olsun, hangi kimlikten olursa olsun, al bayragin altinda yasamaktan onur duyan bütün vatandaslarima Cumhuriyet Halk Partisi grubundan selamlarimizi ve sevgilerimizi saygilarimizi gönderiyoruz.

MART’IN SONUNDA BAHAR GELDI, BAHARINIZ KUTLU OLSUN

Demistik ki “Mart’in sonu bahar olacak” diye, öyle bir düsüncemiz vardi. Neden Mart’in sonu bahar demistik? Bahar hepimizin özlemle bekledigi bir aydir, bahar bir mevsimdir. Kisin atmosferinden kurtulmak, agaçlarin tabiatin canlandigini görmek, bahari yasamak hepimizin en büyük arzularindan birisidir. Ve Mart’in sonu bahar demistik, Mart’in sonunda bahar geldi, bahariniz kutlu olsun.

Kuskusuz Mart’in sonu bahar dedik, ama Türkiye’ye iyi gelsin dedik, ama sonuçta sadece Cumhuriyet Halk Partisi degil, IYI Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti gibi diger partilerimiz de baharin gelmesi için ortak çaba gösterdiler. Ben buradan Cumhuriyet Halk Partisi belediye baskanlarina oy veren bütün vatandaslarima yürekten tesekkürlerimi ve sükranlarimi sunuyorum. Eger bir bahar geldiyse, o bahari yasatanlar onlardir, demokrasidir o bahari yasatan. Dolayisiyla alti büyüksehir belediye baskanimiz vardi, basarili belediye baskanlariydi, onlar görevlerinin basindaydi yeniden seçildiler. Mansur Yavas Ankara’ya bahari getirdi. Istanbul’da Ekrem Imamoglu Istanbul’a bahari getirdi, Adana’da Zeydan Karalar Adana’ya bahari getirdi, Mersin’de Vahap Seçer Mersin’e bahari getirdi, Antalya’dan Muhittin Böcek Antalya’ya bahari getirdi. Bahari getirmek kolay, ama bahari sürdürmemiz lazim. O nedenle bütün belediye baskani arkadaslarima sunu söyledim: Asil görev simdi basliyor. Mazbatayi aldiginiz günün ertesi gününden itibaren, bir sonraki bes yilin hazirliklarini simdiden yapin, verdiginiz her sözü yerine getirin dedim ve 10 maddelik bir temel ilkeler belirledik.

VERDIGIMIZ HER SÖZÜN ARKASINDA DURACAGIZ

Partizanlik yapmayacaksiniz, söz verdiniz bütün beldeyi kucaklayacaksiniz, söz verdiniz asgari ücret net 2 bin 200 lira olacak, bunun hazirliklarini yapin dedik. Verdigimiz her sözün arkasinda duracagiz, her sözün! Ve bu beldelerde yasayan vatandaslar sunu görecekler. Iyi ki biz oyumuzu Cumhuriyet Halk Partili bir belediye baskanina verdik ve o belediye baskani bu kente huzuru getirdi, bu kente bereketi getirdi, bu kentte ayrimciligi kaldirdi ve bu kentin bütün insanlarina oy versin vermesin hepsini kucakladi. Bu algiyi toplumun bellegine yerlestirecegiz. Biz ülkemizi seven, beldemizi seven, insanimizi seven bir anlayisla yola devam edecegiz.
Elbette bu seçimler esit kosullarda olmadi. Bütün medya onlarin emrindeydi, bütün billboardlar onlarin emrindeydi, bütün duvarlar onlarin emrindeydi. Ufak tefek yerlerde bizim ilanlarimiz çikiyordu, ama onlari ya geceden kaldiriyorlardi veya bizim belediye baskan adaylarimizin küçük afislerini gece söküp götürüyorlardi. Ama hep sunu söyledim, “Ne yaparlarsa yapsinlar bu milletin ferasetine güveniyorum, bu millet demokrasiden yana tavir alacaktir” dedim.

Bizi en agir dille suçladilar. Aklin mantigin alamayacagi, hayal edemeyecegimiz suçlamalarla karsi karsiya kaldik. Ama dilimizi bozmadik, ne derlerse desinler biz halkimiza kendi politikalarimizi anlattik, neleri yapacagimizi söyledik. Neleri yapamayacagimizi da söyledik. Halki kandirmadik, verdigimiz her sözün arkasinda durmaya özen gösterdik ve verdigimiz vaatleri oturup günlerce tartistik. Bu vaadi veriyoruz, ama bunun geregini yapabilir miyiz yapamaz miyiz? Yapabileceklerimizi söyledik ve halkin destegini aldik ve sonuçta basarili olduk. Bu basarinin arkasinda demokrasiye inanan, demokrasiden yana tavir alan bütün vatandaslarimiz var.

Bu nedenle bütün vatandaslarima sükran borçluyum ve onlara sevgilerimi saygilarimi gönderiyorum.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —