CHP Il Baskani Yücel Seyyar Meclisi'ne katildi

Izmir Seyyar Esnaflar Meclisi'ne konuk olan CHP Il Baskani Deniz Yücel, seyyar saticilarin kentin bir zenginligi oldugunu söyledi. Seyyar saticilara hem belediye hem de parti olarak her türlü destegi vereceklerini belirten Yücel, "Sizlerin kayit a

Gündem 30.01.2021 16:20:37 0
CHP Il Baskani Yücel Seyyar Meclisi

CHP Il Baskani Deniz Yücel ile Il Baskan Yardimcilari Ahmet Yildiz ve Irfan Yelis Izmir Seyyar Saticilar Dernegi’nin Varyant’taki binasini ziyaret edip, Meclis toplantisina katildi. Izmir Seyyar Saticilar Dernegi Baskani ve Meclis Baskani Evren Laçin ile Seyyar Esnaflar Meclis’i üyeleri tarafindan karsilanan parti yöneticileri, zor sartlarda çalisan seyyar esnafinin yaninda olacaklarini söyledi. 

“BU KENTIN ZENGINLIGISINIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi ve kentteki belediyeler olarak sokak saticilarinin ihtiyaçlarini ve taleplerini karsilamak üzere gerekeni yapacaklarini belirten Yücel, Türkiye kosullarinda seyyar saticiligin basli basina zorlu oldugunu, bu zorlugu bir de engellerle daha da zorlastirmamak gerektigini kaydetti. Yücel, “Neticede siz buradan rizkinizi çikariyorsunuz. Zor kosullarda hayatinizi devam ettirmeye; çocugunuzun gelecegini güvence altina çabaliyorsunuz. Seyyar saticilar da bu kentin bir zenginligi olarak faaliyetlerine devam etmeli. Büyüksehir Belediye Baskanimizin da konuya bir ihtiyaç olarak baktigina inaniyorum. Bu konuda gereken adimlari atip sizlerin ayakta kalmasi ve ekonomik olarak hayata tutunmaniz için hem parti hem de yerel yönetimler olarak gereken ne varsa yapacagiz” dedi.

“SIZE SAHIP ÇIKACAGIZ”

Bu ise bir disiplin getirilmesi gerektigini de vurgulayan Deniz Yücel, “Kayit disiligin önüne geçilmesi, hijyen kosullarinin saglanmasi gibi konular da acilen halledilmeli. Baska kentlerde örneklerini gördügümüz bu düzende sizlerin çalismasi çok daha güzel olur. Bu amaçla ezilen kesimin haklarini savunmak adina örgütlenerek 10 bin kisilik bir güce ulasmaniz büyük basari. Biz bu yolda size sahip çikacagiz” diye konustu.

“BELEDIYE ÇÖZÜM BULURSA SOKAGA HUZUR GELIR”

Kemal Kiliçdaroglu’nun ‘Biz sokaklara dokunursak iktidar oluruz’ sözünü hatirlatan Izmir Seyyar Saticilar Dernegi ve Seyyar Esnaflar Meclisi Baskani Evren Laçin de, “Sayin Kiliçdaroglu’nun esnafa yönelik 17 maddelik çözüm önerisinde seyyar saticilarin da yer almasi bizleri mutlu etti. Biz dükkanlara, is yerlerine zarar verecek bir sey yapmiyoruz. Sabit esnafin olmadigi her yerde variz. Bizim en büyük arzumuz, belediye ile bu konuya bir çözüm bulup evimize huzurla ekmegimizi götürmek” ifadelerini kullandi.

200 BIN KISILIK ISTIHDAM

Seyyar saticilarin issizligi de önledigini kaydeden Laçin sunlari söyledi: “Bugün sadece Izmir’de 200 bin sokak saticisi bulunuyor. Bu da en az 800 bin kisinin bu isten karnini doyurmasi demek. Eger bu 200 bin kisiye ‘size is yaptirmayiz’ denilirse bu kisiler issiz kalir, evine ekmek götüremez. Biz zabitayla kovalamaca yasamak istemiyoruz. Devletimize vergi, belediyemizi isgaliyemizi verip güvenceye kavusalim. Örnegin pazaryerleri haftada bir gün ikinci el esya saticilarina ayrilabilir.”

“ÜRETICIYE DE KAZANDIRIYORUZ”

Ege Incisi Üretim ve Pazarlama Kooperatif Baskani Serif Akbulut da kestanecilik yaptigini söyleyerek, “Kestaneyi dogrudan üreticiden aliyoruz. Böylece aracilarin degil üreticinin kazanmasini sagliyoruz. Aracisiz aldigimiz için de çok daha ucuza vatandaslarimiza satabiliyoruz. Bu sayede orta ve alt sinif da ürüne daha rahat ulasabiliyor” dedi.

Ziyarette, Seyyar Esnaf Meclisi tarafindan CHP Lideri Kemal Kiliçdaroglu’na hitaben yazilan mektup ve rapor, CHP Il Baskani Yücel’e teslim edildi. Meclis üyelerinin, Ankara’da Kiliçdaroglu’nu ziyaret etmek istediklerini söylemesi üzerine Il Baskani Deniz Yücel, randevu konusunda üyelere destek olacaklarini sözlerine ekledi. 


Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °
Salı 27.4 ° / 16.6 °