CHP Izmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kiliç: 'Içten içe hesabinizin örgütlü mücadele ile oldugunu biliyoruz!'

"Iki hemsire hastanede darbe yapmaya çalismis havasi yaratiyorsunuz”

Gündem 11.04.2021 13:31:50 0
CHP Izmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kiliç:

CHP Izmir Milletvekili ve TBMM Insan Haklarini Inceleme Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kiliç, “Izmir’de saglik çalisanlarini anmak için yapilan saygi durusuna katildiklari için görevden uzaklastirilan iki hemsireyi” Meclis gündemine getirdi. 

CHP Milletvekili Av. Kiliç, konuyla ilgili hazirladigi yazili soru önergesini Saglik Bakani Fahrettin Koca’nin yanitlamasi istemiyle yarin TBMM Baskanligi’na sunacak.

CHP’li Av. Sevda Erdan Kiliç, yaptigi yazili açiklamada, Izmir Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi’nde çalisan saglik emekçilerinin 1-14 Mart Tip Haftasi dolayisiyla hastane kantininde, korona virüsü nedeniyle vefat eden tüm saglik emekçileri için 1 dakikalik saygi durusunda bulundugunu animsatti. 

Rektörlügün olaydan iki saat sonra saygi durusuna katilanlar hakkinda sorusturma baslattigini, ancak kimler için sorusturma baslatildigi ve sorusturmanin gerekçesinin iki gün sonra açiklandigini belirten Av. Sevda Erdan Kiliç, Üniversite yönetiminin saygi durusunu "Içisleri Bakanligi ve Il Hifzissiha kararlarina aykiri" buldugunu ifade etti. 

 Üniversite Rektörlügünün saygi durusuna katilan Saglik ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikasi (SES) üyesi hemsireler Günseli Ugur ve Arzu Sert'i tedbir karari vererek görevden uzaklastirdigini ifade eden Av. Sevda Erdan Kiliç, Bashekim Semih Küçükgüçlü imzasiyla rektörlüge gönderilen yazidaki uzaklastirma gerekçelerinin ise dikkat çektigini vurguladi. CHP’li Av. Sevda Erdan Kiliç, yazida hemsireler Günseli Ugur ve Arzu Sert’e, “Pandemi kurallarina uymayarak saglik çalisanlarinin sagligini tehlikeye sokmak”, “Devletin birligini ve ülke bütünlügünü bozmak”, “Devletin olusturdugu saglik politikalarina ve sosyal hizmetlere karsi gelmek” suçlamalarinin yöneltildigini ve iki hemsirenin bu suçlamalarla görevlerinden uzaklastirildigini açikladi. 

“Hemsireler büyük saskinlik yasadi”

CHP Izmir Milletvekili Av. Kiliç, büyük saskinlik yasayan iki hemsirenin, tebligati 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günü'nde aldiklarini, Üniversite Insan Kaynaklari Birimi tarafindan Günseli Ugur ile Arzu Sert'e görevden uzaklastirildiklarinin teblig edildigini ifade etti. CHP’li Av. Sevda Erdan Kiliç, eski AKP Milletvekili olan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar imzali tebligatta, "Hakkinizda açilan sorusturma dikkate alinarak 2547 sayili Kanunun 53/B Maddesi ve diger ilgili mevzuat hükümleri uyarinca, tedbiren görevden uzaklastirilmaniz uygun görülmüstür" denildigini kaydetti.

CHP Izmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kiliç, iki hemsirenin demokratik haklarini kullandiklarini ve saglik çalisani arkadaslari için 1 dakikalik saygi durusu nedeniyle haklarinda açilan bu sorusturmaya tepki gösterdiklerini kaydetti. 

Saygi durusunun yapildigi gün itibariyle 384 saglik emekçisinin hayatini kaybettigini ve hemsirelerin söylemlerinde sorusturmalara konu olacak hiçbir sey bulunmadigini ifade eden Av. Sevda Erdan Kiliç, “Benzer eylemler baska hastanelerde de yapildi. Covid-19 nedeniyle saglik emekçilerini anmak suç degildir. Saygi durusuna katilanlar, o gün pandemi kurallarina da dikkat etmislerdir. O güne iliskin bütün görüntüler ortadadir.” dedi.

“Bu rezalete sesinizi çikarmak için daha neyi bekliyorsunuz?”

 CHP Izmir Milletvekili Av. Kiliç, sunlari kaydetti:

“Iki hemsirenin yemekhanede 1 dakikalik saygi durusuyla koskoca Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve bütünlügünü tehdit edebilecegini düsünüp de sorusturma baslatabiliyorsaniz kimse kusura bakmasin ama o koltuklari derhal bosaltin. Bosaltin ki o koltuklarin agirligini tasiyabilecek gerçekten liyakatli, aklin ve bilimin isiginda çalisacak insanlar oturabilsin. Özellikle de Sayin Fahrettin Koca. Bu rezalete sesinizi çikarmak için daha neyi bekliyorsunuz? Saglik çalisanlarina en çok ihtiyaç duydugumuz bu zor salgin kosullarinda böyle bir muamele kabul edilebilir mi? Tabi hesabiniz baska degilse. Içten içe hesabinizin örgütlü mücadele ile oldugunu biliyoruz. Sendikalasma ve sendikal faaliyetlerin önüne çektiginiz barikatlari biliyoruz ancak o barikatlari yikmak için bekleyen adalete susamis milyonlar oldugunu da biliyoruz.”



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °