Tarih: 13.01.2021 10:46

CHP Izmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kiliç: "Öve öve bitiremedikleri saglik sistemi KOCA bir yalan çikti!”

Facebook Twitter Linked-in

       CHP Izmir Milletvekili ve TBMM Insan Haklarini Inceleme Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kiliç, Izmir’in Torbali Ilçesi’ndeki “saglik skandalini” Meclis gündemine tasidi.  

       Av. Sevda Erdan Kiliç, Saglik Bakani Fahrettin Koca’nin yanitlamasi istemiyle hazirladigi soru önergesini TBMM Baskanligi’na sundu.  

       CHP’li Av. Kiliç, konuyla ilgili yaptigi yazili açiklamada, Izmir Torbali’da yasayan ve korona virüs testi pozitif çikan 51 yasindaki Kutbettin Köstekçi’nin durumu fenalasinca 8 Ocak 2021 tarihinde Torbali Devlet Hastanesi’ne kaldirildigini ifade etti.  

“Söylem ücretsiz tedavi; uygulama 1.632 TL fatura”

  Hastanede üç gün yogun bakimda kalan Köstekçi’nin 11 Ocak 2021 tarihinde taburcu edildigini ifade eden Av. Kiliç, sunlari kaydetti: 

 “Aslinda taburcu edilmiyor, parasi olmadigi için hem de daha iyilesmeden tutanak tutularak hastaneden kovuluyor. Yani hastaneden ancak tutanakla çikabiliyor. Hastane Kutbettin Köstekçi’ye SGK’siz oldugu için 1.632 TL fatura çikariyor. Bu mudur sizin sosyal devlet anlayisiniz, saglik anlayisiniz, vatandasinin yaninda olma anlayisiniz? Söylemlerinizin yaptiklarinizla, uygulamalarinizla uyusmadigini bu olayda bir kez daha gördük. Söylem ‘ücretsiz tedavi’; uygulama ‘1.632 TL fatura.’ 

  AKP iktidari pandeminin basladigi tarihten beri ne söylüyor? ‘Özel hastanelerde bile korona virüs tedavisi ücretsiz!’ demiyor mu? Diyor, ancak durumun böyle olmadigini, birakin özel hastaneyi devlet hastanesinde bile korona tedavisinin ücretli oldugunu Torbali’daki bu olay ortaya koymaktadir. ‘Korona virüs tedavisi ücretsiz’ diyerek milleti kandirmayi birakin da gerçekleri söyleyin artik.” 

 CHP Izmir Milletvekili Av. Kiliç, Köstekçi’nin bu parayi ödeyip ödeyemeyecegini düsünmeden hastanenin kendisine o tutanagi zorla imzalattirdigini kaydetti. 

“Hem hastaligi nasil yenecegini hem borcu nasil ödeyecegini düsünüyor”

 Hala testi pozitif olan Köstekçi’nin, bir yandan hastaligi nasil yenecegini diger yandan da bu borcu nasil ödeyecegini kara kara düsündügünü ifade eden Av. Kiliç, su hususlari belirtti: 

   “Saglik Bakanina ve bakanligin bürokratlarina sunu sormak istiyorum: Kutbettin Köstekçi gibi SGK’si olmayan hastalar parasindan korkup hastaneye yatmaz ve daha fazla kisiye bu hastaligi bulastirirsa bunun sorumlusu kim olur? Yazik degil mi bu millete? Ülkemizde bu kadar mi ucuz vatandasin sagligi? Hastaneden çiktiktan sonra bas agrisinin kendisini çok zorladigini, sik sik öksürdügünü, ancak parasi olmadigi için hastaneye bir daha gitmeye korktugunu belirten Köstekçi, bu parayi ödeyemeyecegini de söylüyor. Bu nedenle, korona tedavisinin ‘ücretsiz’ oldugunu söyleyen AKP iktidarinin, bu olay ve bundan sonra olusabilecek vakalarla ilgili geregini yapmasini bekliyoruz.” 

CHP Izmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kiliç, SGK’nin, medula hastane sisteminde yaptigi duyuru ile 1 Aralik 2020 tarihinden itibaren, hastane yogun bakim servislerinde yatan, PCR test sonucu pozitif olmayan, ancak olasi vaka tanimina uyan ve korona virüs tedavisi baslanan hastalari “pandemi hastasi” olarak tanimaya basladigini bildirdi. Böylece test sonucu negatif olan ancak Saglik Bakanligi’nin olasi vaka tanimina uyan kisilerin yogun bakim ücretlerinin de SGK tarafindan ödenmesine karar verildigini ifade eden Av. Sevda Erdan Kiliç, iktidar ve SGK’dan bu düzenlemenin geregini yerine getirmesini istedi. 

“Öve öve bitiremedikleri saglik sistemi KOCA bir yalan çikti!”

CHP Milletvekili Av. Sevda Erdan Kiliç, AKP iktidarinin her alanda oldugu gibi saglik alaninda da “baltayi tasa vurdugunu” ifade ederek, “Saglik gibi hayati önem tasiyan bir sektörü ticarethane mantigiyla yönetmeye çalisarak hem toplum sagligini hem de saglik çalisanlarinin sorunlarini görmezden geldi. Müsteri garantili beton yiginlariyla baronlari zengin etme amacina hizmet edildi. Saglik sektörü ticari kar amaci güden 3-5 sirketin tekeline birakildi. Salginla birlikte hastayi müsteri gören zihniyet, vatandasin cebindeki son kurusuna kadar göz dikti.” dedi.

   CHP’li Av. Sevda Erdan Kiliç, yazili açiklamasinda sunlari ifade etti:

    “Halka sürekli yalan söyleyerek salgini sosyal medyadan algilarla yönetebilecegini sananlar bu dönemde çok yanildi. Vaka sayilarini bilerek yanlis vererek toplum sagligini riske atan Saglik Bakani Fahrettin Koca, asi konusunda da vatandasi aldatmaktan geri durmadi. 11 Aralik 2020 tarihinde gelecegi açiklanan asi hala ortada yok. Ancak 25 bin Biontech asisinin ülkeye giris yaptigi ve AKP’ye yakin çevrelerce asilarin uygulandigi iddialarinin dogru oldugunu Saglik Bakani Fahrettin Koca’nin açiklamalarindan anliyoruz. Halka aci reçeteyi reva görenler; asi konusunda kendilerine ve çevrelerine Alman mali, halka ise Çin mali asiyi reva gördü.”





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —