CHP KADIN KOLLARI :"YALNIZ DEGILSIN, BIZ VARIZ"

Cumhuriyet Halk Partisi Kadin Kollari kadina siddet ile mücadele etmek amaciyla 2020 yilinda hayata geçirdigi 'Yasam Hak' projesine iliskin yeni açiklamalarda bulundu. 81 ilde eszamanli yapilan açiklamalarin bir ayagi da Aliaga'da gerçeklesti

Gündem 1.07.2022 12:38:49 0
CHP KADIN KOLLARI :


CHP Kadin Kollari Genel Baskani Aylin Nazliaka, "YasamHak Projesi" kapsaminda yeni bir projeyi hayata geçirdiklerini bildirdi.

Yeni uygulamayi tanitmak amaciyla parti genel merkezinde  ve es zamanli olarak 81 il, 973 ilçede CHP Kadin kollari  basin toplantisi düzenledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kadin Kollari kadina siddet ile mücadele etmek amaciyla hayata geçirdikleri 'YasamHak' projesinin basin açiklamasini  CHP Aliaga Ilçe  Kadin Kollari Baskani Günes Atas yapti. CHP Aliaga Ilçe Teskilat binasinda yapilan basin açiklamasina CHP Aliaga Ilçe Teskilati Baskani Özlem San Oguzhan'da katildi.

Günes Atas, CHP Kadin Kollari Genel Baskani Aylin Nazliaka, tarafindan yürütülen   'YasamHak' projesi ile ilgili yaptigi açiklamada su ifadelere yer verdi; "Degerli Basin Mensuplari, bildiginiz gibi kadina yönelik siddet ile mücadele etmek amaciyla 5 Aralik 2020 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi Kadin Kollari olarak, Istanbul Sözlesmesi’nin bir maddesini hayata geçirdik. Genel Merkezimizde 'Alo Siddet' hatti kurduk. Yasama hakkinin en temel hak oldugundan yola çikarak projemize 'YasamHak' adini verdik. 444 82 85 numarali hattimizi arayan tüm siddet magduru kadin ve çocuklara, 7/24 ücretsiz destek hizmetleri sunuyoruz. Siddet gören kadinlarin karakollarda, savciliklarda, hastanelerde, adliyelerde yanlarinda oluyoruz. Kadina ve çocuga yönelik siddet davalarini, magdurlar ve aileleri ile dayanisma içinde takip ediyoruz. Siddet magduru çocuklara egitim ve burs destegi verilmesine katki sagliyoruz. Projemiz kapsaminda sivil toplum örgütleri, meslek odalari, barolar ve yerel yönetimlerle 100’ü askin protokol imzaladik. Bugüne kadar en az 6 bin 500 kadinin hayatina bire bir dokunduk. Kadinlarin siddet sarmalindan kurtulmasina, ailelerin durusma salonlarinda yalniz kalmamasina ve çocuklarin egitim hakkina ulasmasina vesile olduk."


"YALNIZ DEGILSIN, BIZ VARIZ!"

Atas 5 aralik 2021'de baslattiklari bu uygulama ile her zaman kadinlarin yaninda oldugunu belirtti. Günes Atas kadinlarin yasamin içinde  kendilerini güvende hissetmediklerine deginerek yeni bir uygulama baslattiklarini duyurdu.  Özgecan  Aslan ve Basak Cengiz cinayetlerine de deginen  Atas, "YasamHak projemiz kapsaminda, artik siddet magduru kadinlarin yani sira kendini güvende hissetmeyen kadinlara da çare olacagiz. Toplu tasimada, sokak lambasinin yeterli olmadigi bir yerde ya da yalniz yürürken ürken tüm kadinlara sesleniyorum: Yalniz Degilsin, Biz Variz! 444 82 85 numarali hattimizda size eslik edecek olan bir kiz kardesiniz var. Kendinizi güvende hissetmediginiz her yerde telefonun diger ucundan size destek olacagiz. Bir olumsuzluk yasandiginda kolluk kuvveti ile dogrudan iletisime geçerek, can ve mal güvenliginizin saglanmasini temin edecegiz." dedi.

 Istanbul Sözlesmesi'nin hukuksuz bir kararla fesih edilmesinden sonra 500 kadin cinayetinin islendigini ve katillerin mahkemede 'Haksiz tahrik' indirimi aldigini söyleyen Günes Atas, "Katillerin iyi hal ve haksiz tahrik indirimi ile ödüllendirildigi bu davalarin tümü Istanbul Sözlesmesi fesih edildikten sonra sonuçlandi. Tam da bu nedenle Istanbul Sözlesmesi’nden vazgeçmiyoruz, vazgeçmeyecegiz." ifadelerini kullandi.

"YASAM HAKKINIZIN TEK ADAMIN IKI DUDAGI ARASINA SIKISMAMASINI ISTIYORSANIZ; BIZE KATILIN"

Günes Atas ilk seçim ile kabusun bitecegini ve özgürlügün, huzurun, adaletin, demokrasinin ve esitligin gelecegini söyleyerek sözlerine söyle devam etti: " AKP Hükümeti’nde kadinlarin payina düsen; yoksulluk, siddet ve ölümdür! Biz bu çarki tersine çevirmeye kararliyiz. Cumhuriyet Halk Partisi Kadin Kollari olarak il il, ilçe ilçe, mahalle mahalle örgütlenme çalismalarimizi sürdürüyoruz. Önümüzdeki seçimlerin biz kadinlar için hayati öneme sahip oldugunu çok iyi biliyoruz.

Buradan herkese çagri yapiyoruz: Bize katilin! Bu seçim, yasam hakkimizi gasp eden tek adama bir yanit olmalidir. Yasam hakkinizin tek adamin iki dudagi arasina sikismamasini istiyorsaniz; bize katilin.

Yoksulluk ve yoksunlugun derinlesmesi yerine sosyal devletin size kol kanat germesini istiyorsaniz; bize katilin. Torpillilerin saltanati yerine liyakatli kadrolar istiyorsaniz; bize katilin. Saray iktidari yerine millet iktidari istiyorsaniz; bize katilin."



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °