CHP KADIN KOLLARI'NDA KADINLARA MITING ÇAGRISI

CHP PM Üyesi ve Kadin Kollari Genel Baskani Aylin Nazliaka ve 81 il ve 973 ilçe kadin kolu baskanlari es zamanli basin açiklamasi yaparak Milletin Sesi mitingine çagri yapti.

Gündem 20.05.2022 12:20:59 0
CHP KADIN KOLLARI


(CHP) Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu hakkinda geçen günlerde 9 yil önce attigi tweetlerden dolayi verilen ceza, Yargitay tarafindan onandi. Canan Kaftancioglu, 4 yil 11 ay 20 gün hapse mahkum oldu. Bu mahkumiyet kararina tepki gösteren CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, 21 Mayis 2022 Cumartesi günü Bursa'da yapilmasi planlanan parti mitingini Istanbul'da yapacaklarini duyurdu.

Bu duyurunun yapilmasi ile birlikte CHP  mitingin görkemli geçmesi için kollari adeta sivadi. CHP PM Üyesi ve Kadin Kollari Genel Baskani Aylin Nazliaka ve  81 il ve 973 ilçe kadin kolu baskanlari es zamanli basin açiklamasi yaparak Milletin Sesi mitingine çagri yapti.

Es zamanli yapilan basin açiklamasini Aliaga'da Aliaga CHP Kadin Kollari baskani  Günes Atas yapti. Yapilan basin açiklamasinda iktidarin kadinlardan korktuguna deginen Atas, "Biz kadinlar, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti oldugunu yok sayanlara boyun egmiyoruz. Bu hukuksuz karari tanimiyoruz. Hukuku yok sayan AKP Hükümeti’ne “Dur!” diyoruz. Bu ülkede hakki, hukuku ve adaleti saglamak için Genel Baskanimiz Sayin Kemal Kiliçdaroglu öncülügünde Milletin Sesi mitinginde bulusuyoruz. 21 Mayis Cumartesi günü Maltepe’de yapacagimiz miting için tüm kadinlara çagri yapiyoruz. " dedi.

Es zamanli  yapilan basin açiklamasinin tamami ise söyle;

"Kararli adimlarla iktidara yürüyen partimizin öncü gücü olan kadinlardan korkan tek adam rejimi, yol arkadasimiz Canan Kaftancioglu’nu cezalandirmaya çalisiyor. Canan Kaftancioglu hakkinda verilen hukuk disi cezalandirma kararinin, korku disinda baska bir dayanagi yoktur!

Cumhuriyet Halk Partisi Kadin Kollari olarak bugün 81 ilde ve 973 ilçede bu hukuksuz karara karsi tek ses olduk. Sonda söyleyecegimizi en basta söyleyelim: Tek adam rejimi, kadinin gücünden korktu; çünkü sunu çok iyi biliyor: Bu ülkede siyasetçi olmak zor. Bu ülkede hem siyasetçi hem muhalif olmak daha zor. Bu ülkede hem siyasetçi hem muhalif hem de kadin olmak en zor…Canan Kaftancioglu, bütün bu zorluklarin karsisinda yilmadan, pes etmeden mücadele eden güçlü bir kadin siyasetçidir. Canan yüreklidir, Canan cesurdur, Canan bizimdir, Canan Türkiye’nindir.

O’nun yaninda halk var. O yüzden Canan Kaftancioglu’nu yasaklarinizla yalnizlastiramazsiniz!

Istanbul Il Baskanimiz görevinin basindadir ve parti çalismalarimiza hiz kesmeden devam etmektedir.

Biz kadinlar, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti oldugunu yok sayanlara boyun egmiyoruz. Bu hukuksuz karari tanimiyoruz. Hukuku yok sayan AKP Hükümeti’ne “Dur!” diyoruz. Bu ülkede hakki, hukuku ve adaleti saglamak için Genel Baskanimiz Sayin Kemal Kiliçdaroglu öncülügünde Milletin Sesi mitinginde bulusuyoruz. 21 Mayis Cumartesi günü Maltepe’de yapacagimiz miting için tüm kadinlara çagri yapiyoruz.

Gelin! Hukuksuzluga karsi birlik olalim. Bu kararin ardindan gelebilecek diger hukuksuz uygulamalara set çekelim! Ülkemizi karanliga sürüklemek isteyenlere izin vermeyelim. Biz kadinlarin azminin ve kararliginin önünde hiçbir kuvvetin duramayacagini gösterelim. kadinlarin örgütlü gücünden korkan iktidara hep birlikte seslenelim. Biz gücümüzü haktan, hukuktan ve adaletten aliyoruz. Halkin örgütlü gücüyle hareket ediyoruz.

Yasama hakkimiz için, esitlik için, özgürlük için, adalet için, demokrasi için kadin dayanismasinin gücünü gösterelim. Miting alanini mora boyayalim. Umudu örgütleyelim. Umut sadece bir duygu degil, umut bir eylem, örgütlü bir direnistir. Esit ve özgür bir gelecek için, yasasin örgütlü mücadelemiz!"



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °